Connect with us

Jajce Online

Holivudska krimi priča iz Realove akademije…

Avatar

Published

onCrne ovce Realove akademije. Raul Bravo i Karlos Aranda. Toliko nemirni duhovi da ni vekovna tradicija Kraljevskog kluba nije mogla da ih ukroti. A teško da će to uraditi i zatvor koji će obojica sasvim moguće zaglaviti nakon što su uhapšeni u skandalu sa lažiranjem utakmica u Španiji. Ime Raula Brava tada je svima prvo upalo u oči, jer ipak se radi o nekadašnjem Realovom igraču. Samo retki su se setili da je Aranda njegov decenijski kompanjon koga je upoznao baš u La Fabrici, odnosno Realovoj omladinskoj akademija.
Fudbalska planeta je šokirana, Španci baš i nisu…
“Čudno je samo to što ih nisu uhapsili ranije“, prenosi Marka svedočanstvo zajedničkog im prijatelja, koji je želeo da ostane anoniman, pa su ga mu na stranicama madridskog lista nadenuli nadimak Horhe.
Ali da se razumemo: Marka je, nije tabloid. I nisu sledeći redovi izmišljeni. Nažalost. Jer komotno bi mogli da posluže kao scenario za neki holivudski triler.
Kao i svaka i ova priča ima svoje uzroke. Kako ono kažu, sve polazi iz kuće?
“Arandina majka je bila narkomanka i umrla je kad mu je bilo devet godina. Sa ocem nikad nije imao odnos, odrastao je kod bace i dede, srećom“.
Ako je tako, šta bi tek bilo da je odrastao sa roditeljima? Aranda je naime prvi sudar sa zakonom imao već kao 15-godišnjak: ukrao je motor kako bi devojci kupio neki lepi poklon. Romantično? Možda. Sigurno  nelegalno.
“Znao sam za taj ukradeni motor, ali sam odlučio da ga zadržim. Da smo ga izbacili verovatno bi postao delikvent“, govorio je Visente del Boske u intervjuu za El Pais još 2004. godine.
Problemi su ipak samo odloženi. Aranda je što se kaže “lice dobro poznato policiji”. Čak je učestvovao i u pucnjavi?! Ležao je i robiju zbog toga što je udario policajca. Arandini prijatelji su bili akteri fatalnog događaja od pre nekoliko godina kada je jedna osoba ubijena pod ne baš razjašnjenim okolnostima na plaži u Malagi. Nije on dakle bio delikvent. On je bio mnogo gori od toga. Kažu da nikad nije želeo da sasluša nikoga ko mu govori bilo šta što ne želi da čuje.
Raul Bravo mu je očigledno prijao uhu.
Uvek su bili bliski, čak i van fudbala. Kad je igrao u Grčkoj Bravo je živeo na jahti na čije je održavanje mesečno trošio 20.000 evra. Sa njim je tamo često bio baš Aranda. Odgovarali su jedan drugome. Ni Bravo nije bio miran momak. U Olimpijakosu je imao problema i sa poslovično mirnim trenerom kakav je Ernesto Valverde. U ugovoru je imao i klauzulu kojom mu se pretilo otkazom ako se pobije?! Jer to se negde očekivalo od Raula Brava.
U Atini je inače Bravo igrao od 2007. do 2011. Ispostaviće se mnogo godina kasnije da je već tada uveliko bio problematičan igrač. On i Aranda bili su na meti i u policijskoj akciji “Operacija di-džej” kada je jedan čuveni di-džej uhapšen zbog prodaje 8,5 kilograma kokaina i 4.000 ekstazija u madridskim klubovima. Bilo je to još 2003. godine. Uhapšene su tri osobe kod kojih je pronađeno i vatreno oružje, novac, kompjuteri, skupocena vozila…  Uhapšeni su u Arandinom audiju TT i tojoti jaris Raula Brava.
Bravo i Aranda su kasnije ispitivani i zbog krađe vozila, jedno je navodno kupio i Valter Pandijani, koji se sa Arandom upoznao dok su igrali u Osasunu. Aranda je “pao” i u “Operaciji Čavo”. Tada je nekoliko njegovih jataka – inače mu porodica važi za jednu od najozoglašenijih u Malagi – zatvoreno zbog distribucije 41 kilograma kokaina. Aranda je na kraju pušten bez podizanja optužnice.
Tek sad je na red došao fudbal. Tandem iz La Fabrike je preko posrednika među igračima nudio fudbalerima po 3.000 evra da nameste rezultat kako im odgovoara. Sva komunikacija je išla preko aplikacija koje brišu poruke čim ih otvorite. Izgleda je trajalo već godinama. Procenjuje se bar od sezone 2014/2015.
Aranda se ipak trudio da ostavi imidž biznismena koji živi miran život. Vodio je građevinsku firmu u Malagi, svaki dan igrao karte na plaži El Palo, svako jutro trčao po plaži. Komšije su ipak znale…
“Većina ga se veoma plašila. Najpametnije je bilo da samo ćutke prođeš pored njega”, kaže jedan od njih.
Raul Bravo je uhapšen u stanu pred suprugom. Policija je zaplenila brojne kutije sa kešom razbacene po stanu. Igrao je madridski Real. Punih šest godina. Pa još četiri u Atini… Aranda nije otišao tako daleko, ali je branio boje klubova kakvi su Viljareal, Sevilja, Saragosa… Karijeru je završio tek 2015. Bravo je igrao do 2017. kad je u Arisu okončao karijeru.
 
 
(bntv)
Objava Holivudska krimi priča iz Realove akademije… pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement