17.3 C
Jajce
Subota, 23 rujna, 2023
Jajce

Hozan ugostio članove GSS Klagenfurta i regije KoruškaNačelnik općine Jajce Edin Hozan danas je ugostio članove Gorske službe spašavanja Klagenfurta i regije Koruška predvođenih načelnikom Stanice GSS Klagenfurt i načelnikom logistike GSS regije Koruška Otomarom Striednigom.

Gosti iz Austrije borave u Jajcu u okviru posjete Gorskoj službi spašavanja Stanica Jajce. Cilj posjete je razmijeniti iskustva i dogovoriti zajedničke vježbe, a sve u cilju bolje spremnosti svojih članova da odgovore što uspješnije postavljenim zadacima spašavanja ljudi, životinja i materijalnih dobara u slučaju potrebe.

Gosti iz Klagenfurta Gorskoj službi spašavanja Stanica Jajce donirali su vrijednu i neophodnu opremu za potrebe spašavanja. Tokom boravka u Jajcu posjetili su i prostor u izgradnji Ronilačkog kluba SHARK Jajce, te lokalitete na kojima članovi GSS Stanica Jajce izvode vježbe. Uskoro bi mogla uslijediti i uzvratna posjeta i realizacija dogovora oko organizacije zajedničke vježbe spašavanja.

Gostima iz Austrije načelnik Hozan je zahvalio na posjeti i podršci koju pružaju GSS Stanica Jajce, uz želju da se uspješna saradnja nastavi i u narednom periodu.

(Općina Jajce)


Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Koncert “Latif i Mravko Travko“– poklon Općine jajačkim osnovcima u povodu Dana Općine Jajce

Glavni Urednik

U Beogradu ponovljeno suđenje za ratni zločin u Ljoljićima i Čerkazovićima

Glavni Urednik

Javni natječaj za financiranje obrazovnih, znanstvenih, kulturnih, zdravstvenih, poljoprivrednih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2022. godinu

Glavni Urednik