22.1 C
Jajce
Petak, 24 rujna, 2021
Klik Jajce
Jajce Vijesti Volim Jajce

HOZAN ŽELI SAMO VLAST, ALI NE I ODGOVORNOST!!!

 

Nakon što je 21. redovita sjednica Općinskog vijeća Jajce dana 9.9.2020. godine prekinuta zbog manjka kvoruma  i današnji nastavak sjednice doživio je istu sudbinu. Iako se,  za razliku od prošlog puta, načelnik ovaj put pojavio u zakazano vrijeme, vijećnici SDA nisu se odazvali  premda je termin sjednice zajednički usuglašen.

Prisutno je bilo 7 vijećnika HDZ BiH,  po jedan  vijećnik HDZ-a 1990, SDP-a, SBB-a i samo dva vijećnika SDA od devet izabranih.

SDA Jajce na čelu sa predsjednikom općinskog odbora načelnikom Hozanom, ovime ponovno pokazuje nepoštovanje prema vijeću  i vrlo je neozbiljno prema građanima koji od vijećnika očekuju kvalitetne rasprave i donošenje odluka – da se uopće ne pojave na sjednici, ne rade posao za koji su i plaćeni.

Međutim, ako pogledamo dnevni red, postaju nam jasniji razlozi njihovog nedolaska. Na redu je točka dnevnog reda –  Izvješće o izvršenju proračuna za 2019.godinu, koju je načelnik i zadnji put pokušao vješto izbjeći.  Ovaj put stranka SDA ide drugom taktikom, tako da vijećnici nedolaskom opstruiraju rad i održavanje sjednice. Tako se u ovo predizborno vrijeme izbjegavaju  teme koje ukazuju na samovoljno i nezakonito trošenje javnog novca od strane načelnika, te se odugovlači sa sjednicama i raspravama.  Ili načelnik gubi autoritet unutar svojih redova ili po nalogu predsjednika  SDA viječnici  ni ne smiju doći ?

Sigurno da Hozanu ne odgovara da u vrijeme kada pokušava dobiti treći mandat kao načelnik netko spominje i javno traži odgovore zašto se  i kako izvršava usvojeni proračun te kako i gdje se troše milijuni maraka općinskog proračuna.  Zašto su 2019. godine potpisani ugovori  s izvođačima radova i plaćeni (!) radovi koji se nisu izvršili ili se tek izvršavaju u ovoj godini?

Primjerice, za izgradnju i rekonstrukciju putova u naseljima Vrbica, Mile…ugovori su potpisani i radovi plaćeni u 2019.godini, jer u Izvješću o izvršenju stoji kako su sve obveze Općine izmirene.  No ništa od radova nije privedeno kraju.  Da stvar bude čudnija, i 2020.godine su za putove izdvojena sredstva,  pa se tako čini da načelnik novcem svih građana dva puta plati a niti jednom se ne odradi posao.

Sporno je i izvršenje radova za javnu rasvjetu. U 2019. predviđeno je i Općinsko vijeće je usvojilo  sredstva da se javna rasvjeta uradi u preostalim dijelovima naselja  Bulići, Bešpelj, Carevo polje, Podlipci, Mile, Bare, Bungići, Vukićevci… Ako su sve obveze u prošloj godini izmirene, kako načelnik navodi, znači da se za radove izdvojilo, da je izvođačima plaćeno u 2019. Svjedoci smo na terenu da se javna rasvjeta međutim još nije uradila!

Ovo su samo jedni od mnogih primjera očite malverzacije kod izvršavanja proračuna kojeg pune svi građani općine Jajca i čiste samovolje načelnika Hozana! A radi se o čovjeku koji “samouvjereno” ide i po treći mandat na čelu kraljevskog grada Jajca!!!

Feed: VolimJajce.com

Povezane vijesti

Zajednički projekti Misije OSCE u BiH i Općine Jajce

Jajce Online

„Načelnik Hozan ne želi pomoći zdravstvenim ustanovama u Jajcu“

Jajce Online

U toku prijave na Sajam turizma i eko proizvoda u Jajcu

Jajce Online