Connect with us

Jajce Online

Hreljić: U Albaniji se igra brže nego u BiH, želimo u Evropu kada dođe vrijeme za fudbal

Avatar

Published

on

Mladi bosanskohercegovački defanzivac, Kenan Hreljić, nakon odlaska iz Mladosti Doboj-Kakanj s dosta uspjeha nastupa za albansku Teutu, no pandemija korona virusa stopirala je fudbal i u ovoj zemlji.

Mladi bosanskohercegovački defanzivac, Kenan Hreljić, nakon odlaska iz Mladosti Doboj-Kakanj s dosta uspjeha nastupa za albansku Teutu, no pandemija korona virusa stopirala je fudbal i u ovoj zemlji.

Kako je u našoj zemlji, tako je i u Albaniji. Pojedini fudbaleri vratili su se u matične zemlje, a takav je slučaj i sa Kenanom Hreljićem.

Fudbaler Teute trenira u Sarajevu po posebnom programu koji mu je dostavljen iz kluba i za to vrijeme s nestrpljenjem očekuje povratak na fudbalski teren.

“Situacija u Albaniji je pretežno kao i u ostatku regiona i Evrope. Svakodnevno se čujem sa saigračima i trenerom i čekam povratne informacije vezane za put nazad. Dok sam ovdje u Sarajevu, radim po programu kojeg su nam dostavili iz kluba. Ide nam dobro ove sezone, ali ima još dosta da se igra. Planovi za ovu sezonu su da se plasiramo u Evropu i nadam se da ćemo što prije nastaviti s prvenstvom i treninzima jer mislim da svi jedva čekamo da počne”, ističe ovaj stoper u razgovoru za SCsport.ba.

Iako je prošao omladinsku školu mađarskog MTK-a iz Budimpešte, Teuta je prvo internacionalno iskustvo na seniorskom nivou. Ligu je uporedio sa fudbalom u BiH.

“Što se tiče same igre na terenu, mislim da se u Albaniji brži fudbal igra, dok se kod nas više potencira na taktici. U ligi ima dosta kvalitetnih igrača i drago mi je da sam sada tu gdje jesam. Stadioni u Albaniji su, također, sjajni i vidim da se dosta ulaže u infrastrukturu, što može donijeti samo napredak fudbala u nekoj zemlji, posebno na našim prostorima”.

Prvi dio sezone Hreljić je proveo u Mladosti DK, za koju je odigrao devet mečeva u Premijer ligi BiH i upisao jednu asistenciju. U dobrim odnosima je sa većinom bivših saigrača i redovno prati dešavanja u našoj ligi.

“Sa igračima Mladosti sam ostao u dobrim odnosima i u kontaktu sam sa mnogima od njih. Nastavio sam da ih pratim i želim im sve najbolje u budućnosti. Zahvaljujem se svima na povjerenju koju sam dobio dok sam bio član Mladosti i nadam se da će budućnost kluba biti dobra, posebno jer je sve klubove pogodila teška i neočekivana situacija”.

KOMENTARI

Scsport.ba

Objava Hreljić: U Albaniji se igra brže nego u BiH, želimo u Evropu kada dođe vrijeme za fudbal pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement