9.1 C
Jajce
Utorak, 26 listopada, 2021
Klik Jajce
Jajce Online Sport

Hrvatima Gojak velika enigma: Petev ne može bez njega, Krznar ga neshvatljivo ignoriše

Amer Gojak, reprezentativac Bosne i Hercegovine, velika je enigma za Hrvate, kojima nije jasno zašto ovaj fudbaler ne dobija priliku kod Damira Krznara, trenera Dinamo Zagreba.

Amer Gojak, reprezentativac Bosne i Hercegovine, velika je enigma za Hrvate, kojima nije jasno zašto ovaj fudbaler ne dobija priliku kod Damira Krznara, trenera Dinamo Zagreba.

Gojak je bio starter u posljednje dvije utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali u Dinamo nema mjesta kod trenera Krznara.

“I dok je Amer Gojak izrastao u nezamjenjivog člana reprezentacije, desetku koja donosi prevagu i nadomak je statusa Džeke i Pjanića, u Dinamu ga Krznar dozira. U najmanju ruku. U Kazahstanu je bio ponajbolji igrač, u utorak je Gojak bio sasvim solidan protiv Ukrajine. Neshvatljivo da nema priliku u Maksimiru”, piše Germanijak.hr.

Bh. reprezentativac je prošlu sezonu proveo sezonu u Torinu koji je imao opciju otkupa njegovog ugovora. Italijani na kraju tu opciju nisu iskoristili, a nisu Gojaku dopustili da se priključi priprema Dinama u Sloveniji prije isteka posudbe.

Na kraju došlo je do rješenja. Porodica Gojak tu je pokazala dobru volju i navodno su se odrekli dijela primanja da se Amer što prije priključi Modrima i krene u novu sezonu.

“Činilo se sve idealnim, ali… Posve je jasno da je Krznar u tim trenucima imao kostur momčadi i da je trebalo neko vrijeme da se Gojak nametne, no problem je što prilike nije bilo niti za lijek. Veznjak ima najmanju minutažu od svih reprezentativaca. Unatoč odlasku Jakića, ozljedama Ademija i adaptaciji Bulata. I sada je posve logično pitanje, zašto je Dinamo inzistirao da se Gojak odmah priključi pripremama?”, ističe pomenuti portal, te dodaje:

“Od nekog konkretnog objašnjenja u Maksimiru se bježi kao vrag od tamjana. Da se nađe neko rješenje ili da se barem zauzme stav. Da mu se kaže: “Gojak, takva i takva je situacija. Priliku ćeš dobiti ili nećeš. Zbog toga i toga”. Ako zbog ničega drugoga, onda iz nekog respekta. Jer, Amer Gojak je autor nekih važnih golova koje su Dinamu donijele velike stvari. I u klubu je skoro pa sedam godina. Uostalom, ima ugovor još dvije godine koji je produžio neposredno uoči odlaska u Torino po znatno boljim uvjetima”.

KOMENTARI

The post Hrvatima Gojak velika enigma: Petev ne može bez njega, Krznar ga neshvatljivo ignoriše appeared first on Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Putin potpisao dekret o nastavku charter letova ruskih aviona za Egipat

Jajce Online

Dodik: BiH umire sporom smrću, koju ubrzavaju Komšić i Džaferović

Jajce Online

Merkel: Razmatramo nezavisnu kupovinu ruske vakcine

Jajce Online