16.3 C
Jajce
Srijeda, 28 veljače, 2024
BiH

Hrvatski biznismen kupio firmu u Vitezu za proizvodnju eksploziva

Investitor iz Hrvatske kupio je imovinu firme “Vitezit” iz Viteza koja posluje u okviru namjenske industrije FBiH i bavi se proizvodnjom eksploziva.

Imovinu nekadašnjeg giganta je kupio na javnoj prodaji koja je održana u Travniku. Informaciju je za Viteški.ba potvrdila stečajna upraviteljica Bahrina Huseinbegović.

Na Sudu Travnik održana je prodaja imovine stečajnog dužnika “Vitezit”. Kupac je firma iz Hrvatske iz Zagreba po cijeni od 10,8 milijuna KM.

Proizvodnja nitroglicerina

Ona nije mogla otkriti ime kupca, ali je rekla da je uplatio depozit od 10 posto, a da ostatak novca treba uplatiti u narednih 15 dana.

Viteški.ba saznaje da je kupac ponovo Zvonko Zubak koji je nekoliko puta biran kao kupac ali nije na vrijeme uplatio novac. Hoće li sada biti drugačije ostaje da se vidi.

Kako je BiznisInfo.ba pisao, nekretnine koje su bile ponuđene na prodaju, između ostalog, uključuju kompleks Pogona “D”, odnosno proizvodnu cjelinu “Proizvodnja nitroglicerina”.

Također se prodavao dio ovog kompleksa sa više objekata koji čine proizvodnu cjelinu “Proizvodnja plastičnih eksploziva”, a u sklopu kojeg su izgrađena 34 građevinska objekata.

Šta uključuje ponuda

Ponuda je uključivala i dio kompleksa sa objektima i tehnologijom za tretman vode iz potoka Večerska, s nekoliko građevinskih objekata.

Tu je i ispitni poligon sa 18 samostalnih klasičnih objekata Pomoćno-skladišne cjeline. Riječ je o “poligonu za ispitivanje proizvedenih eksploziva” koji je izgrađen na više međusobno povezanih katastarskih parcela.

Imovina uključuje i magacine, administrativne zgrade, kuhinju, upravnu zgradu, kotlovnice, “trans servis”, ambulante, te još nekoliko objekata i pogona.

Dnevnik.ba

Advertisement

Povezane vijesti

VRIJEDI ZNATI: Koliko brašno može da traje i kako znati da je pokvareno

Jajce Online

Hrabri Rudar napadao, ali do gola nije mogao: Morris donio pobjedu Tuzla Cityju

Jajce Online

Ne nazire se kraj problemima Srba u FBiH

Jajce Online