20.8 C
Jajce
Subota, 21 svibnja, 2022
BiH

Hrvatski policajci koji su tukli migrante na granici s BiH udaljeni su iz službe

Šef Ravnateljstva policije Republike Hrvatske Nikola Milina je rekao kako su suspendovana trojica policajaca za koje je utvrđeno da se nalaze na snimkama na kojima se vidi kako tuku migrante na granici s BiH.

Kazao je kako su pripadnici interventne policije, i to jedinice interventne iz PU Istarske, koja je bila na ispomoći na granici s BiH.

Milina tvrdi da su djelovali individualno i da nije bilo nikakve naredbe. Kada bi nekada i postojala takva naredba na terenu, rekao je, policajci su je morali prijaviti jer je riječ o krivičnom djelu.

“Ovo je teška povreda službene discipline i nanošenja štete ugledu hrvatske policije zbog onoga što je bilo na snimci. Definitvno je da su udaljeni zbog teže povrede službene dužnosti jer to šteti hrvatskoj policiji. Dosad protiv njih nije bilo nekih disciplinskih postupaka”, rekao je, prenosi Index.

On je kazao da se ne radi se o nikakvom postupanju u slobodno vrijeme, nego u radno vrijeme.

“Vidjet će se iz kojeg razloga nisu nosili propisanu uniformu. Moramo demantirati da je Koridor nekakva tajna operacija kojoj je cilj zastrašiti migrante. Cilj je zaustaviti krijumčare, uhitili smo 4.000 krijumčara u zadnje dvije godine. Druga dezinformacija je da ima zataškavanja. Ja stalno šaljem upute da se ponaša obazrivo, posebno prema ranjivim skupinama – ženama, djeci, ali u drugim situacijama”, dodao je.

 

 

(Klix)

The post Hrvatski policajci koji su tukli migrante na granici s BiH udaljeni su iz službe appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Obilježena 28. godišnjica ratnog stradanja sedmoro djece u ulici Bakarevića

Jajce Online

Zabranjen rad nedjeljom na području Grada Mostara 

Centralna.ba

EU danas o situaciji u BiH i sankcijama Miloradu Dodiku

Jajce Online