11.1 C
Jajce
Petak, 22 listopada, 2021
Klik Jajce
BiH Jajce Online

Hrvatski policajci koji su tukli migrante na granici s BiH udaljeni su iz službe

Šef Ravnateljstva policije Republike Hrvatske Nikola Milina je rekao kako su suspendovana trojica policajaca za koje je utvrđeno da se nalaze na snimkama na kojima se vidi kako tuku migrante na granici s BiH.

Kazao je kako su pripadnici interventne policije, i to jedinice interventne iz PU Istarske, koja je bila na ispomoći na granici s BiH.

Milina tvrdi da su djelovali individualno i da nije bilo nikakve naredbe. Kada bi nekada i postojala takva naredba na terenu, rekao je, policajci su je morali prijaviti jer je riječ o krivičnom djelu.

“Ovo je teška povreda službene discipline i nanošenja štete ugledu hrvatske policije zbog onoga što je bilo na snimci. Definitvno je da su udaljeni zbog teže povrede službene dužnosti jer to šteti hrvatskoj policiji. Dosad protiv njih nije bilo nekih disciplinskih postupaka”, rekao je, prenosi Index.

On je kazao da se ne radi se o nikakvom postupanju u slobodno vrijeme, nego u radno vrijeme.

“Vidjet će se iz kojeg razloga nisu nosili propisanu uniformu. Moramo demantirati da je Koridor nekakva tajna operacija kojoj je cilj zastrašiti migrante. Cilj je zaustaviti krijumčare, uhitili smo 4.000 krijumčara u zadnje dvije godine. Druga dezinformacija je da ima zataškavanja. Ja stalno šaljem upute da se ponaša obazrivo, posebno prema ranjivim skupinama – ženama, djeci, ali u drugim situacijama”, dodao je.

 

 

(Klix)

The post Hrvatski policajci koji su tukli migrante na granici s BiH udaljeni su iz službe appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Izabran Nadzorni odbor TVSA, nova direktorica bi mogla biti Duška Juri…

Jajce Online

Policija zaustavila 67-godišnjaka sa 3,71 promila alkohola u krvi

Jajce Online

Skupština KS: Izgraditi novu plohu od 15.000 kvadratnih metara radi zb…

Jajce Online