Connect with us

Jajce Online

Hrvatsko kulturno društvo “Napredak” danas bira novog predsjednika

Avatar

Published

on

Hrvatsko kulturno društvo “Napredak” birat će danas na sjednici Skupštine u Sarajevu novog predsjednika i dopredsjednika te članove Središnje uprave, Nadzornog i Suda časti.

Funkciju predsjednika tog udruženja je proteklih 29 godina uspješno obnašao i “živio” prof. dr. Franjo Topić.

Glavnoj skupštini, koja će biti održana u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu u Sarajevu, prisustvovat će predstavnici i članovi Napretkovih podružnica, a to će biti i prilika da se na jednom mjestu čuje glas o radu i uspjesima Napretkovih radnika te da se kroz formalne i neformalne susrete i druženja razmijene mišljenja i iskustva, saopćeno je iz “Napretka”.

Također, prisustvo je najavio i jeruzalemski patrijarh u mirovini mons. Foad Tval (Fouad Twal), koji će nakon završetka Skupštine u 18.00 sati služiti svetu misu u sjemenišnoj crkvi sv. Ćirila i Metoda, zatim predsjednik talijanskog Kršćanskog radničkog pokreta (MCL) Carlo Costalli, kopredsjednik Europskog centra za radnička pitanja (EZA) Piergiorgio Sciacqua te brojni uglednici iz kulturnog, političkog, vjerskog, javnog života BiH i inozemstva i diplomatskog kora.

HKD “Napredak” osnovan je 1902. godine, član je UN-ovih nevladinih udruženja, sa više od 20.000 članova u 63 podružnice i četiri povjerenstva u BiH, Hrvatskoj, Austriji, Njemačkoj, Kanadi i SAD-u.

 

(Avaz.ba)

Objava Hrvatsko kulturno društvo “Napredak” danas bira novog predsjednika pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement