Connect with us

BiH

I. Sarajevo: Stotine građana zastavama i ikonama protiv crnogorskog za…

Avatar

Published

on

I. Sarajevo: Stotine građana zastavama i ikonama protiv crnogorskog za...

U Istočnom Sarajevu večeras je održan skup podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvi i vjernicima u Crnoj Gori, a zbog kontroverznog zakona za koji se smatra da narušava vjerska prava Srba u toj susjednoj državi.

U Istočnom Sarajevu večeras je održan skup podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvi i vjernicima u Crnoj Gori, a zbog kontroverznog zakona za koji se smatra da narušava vjerska prava Srba u toj susjednoj državi.

“Ovdje smo da dignemo svoj glas otpora protiv nepravednih i zlonamjernih ljudi koji su pravdu uzeli u svoje ruke. Naše jedinstvo i naša sloga sa braćom i sestrama Crne Gore neće stati ni malaksati dokle god bezakonje ne bude povučeno”, rečeno je u istočnom Sarajevu pred nekoliko stotina građana koji su nosili zastave, ikone i baklje.

Skup je zapravo bio mobeldan u kojem su se susreli vjernici sa četiri litije koje su se danas održale u Istočnom Sarajevu.

“Cetilnje i Podgorico, pozdravlja vas Istočno Sarajevo, Lovćene i Durmitore, pozdravlja vas Jahorina i Romanija”, poručeno je sa skupa koji je održan na mjestu gdje će biti izgrađen trg “Srbija”.

Okpljanje i poruke okončane su skandiranjem “Ne damo svetinje”.

Podsjećamo, potez crnogorskih vlasti, odnosno usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, a koji navodno narušava prava SPC-a, naišao je na veliko neodobravanje u regiji.

U BiH ono se manifestovalo kroz ovaj i slične skupove, te raspravu o položaju Srba u Crnoj Gori koja će se održati u Narodnoj skupštini RS i kroz Dodikovo odbijanje potpisivanja odobrenja posjete Mile Đukanovića Sarajevu.

Klix.ba

Objava I. Sarajevo: Stotine građana zastavama i ikonama protiv crnogorskog zakona o vjeroispovijesti pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement