7.7 C
Jajce
Srijeda, 21 veljače, 2024
BiH

Idilični grad s najčišćim jezerom u Evropi u kojem vam neće biti dosadno

Jezero Ansi  smatra se jednim od najčišćih i najljepših u Evropi, a nalazi se na istoimenom gradu koji se naziva se i alpskom Venecijom zbog mnogobrojnih kanala, ali i predivne arhitekture. Grad Ansi zovu i biserom francuskih Alpi, prvenstveno zbog slikovitog krajolika koji čine planinski vrhovi i bajkovitog ledenjačkog jezera.

Nalazi se u jugoistočnoj Francuskoj, 35 kilometara južno od Ženeve. To ga čini odličnom bazom za istraživanje okolice, ali i utočište od gužvi većih gradova. Mali mostovi, lijepe ulice, trgovine i tržnica, baš kao i dvorac koji dominira nad gradom čine ga zanimljivom destinacijom.

Između jezera i starog dijela grada nalazi se Most ljubavi s kojeg se širi savršen pogled na brodove i jezero, a u blizini su i predivni Evropski vrtovi gdje se dolazi uživati u prirodi, najbolje uz kakav fini zalogaj na travi.

Jedan od najvećih svjetskih evenata posvećenih animiranim filmovima također možete naći u alpskoj Veneciji, tokom aprila, kada se održava Međunarodni festival animiranog filma, i to od 1960. godine. U svakom slučaju, s ovim francuskim gradom nećete pogriješiti ako tražite idilično, ali opet zanimljivo evropsko mjesto na jezeru.

(avaz)

The post Idilični grad s najčišćim jezerom u Evropi u kojem vam neće biti dosadno appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Advertisement

Povezane vijesti

KOLUMNA SANJE VLAISAVLJEVIĆ Je li istina da osuđenik koji je odležao kaznu prestaje biti osuđenik?

Glavni Urednik

Njemačka priznaje sve kategorije bh. vozačkih dozvola, slijedi još veći egzodus

Glavni Urednik

U Kaknju u 52. godini umro imam Fadil ef. Odobašić

Jajce Online