Connect with us

Jajce Online

Iličić i Đedović dobitnici godišnje nagrade Društva pisaca BiH (VIDEO)

Avatar

Published

on

Društvo pisaca BiH dodijelilo je godišnju nagradu za 2017. godinu Mehmedu Đedoviću za knjigu ‘Malo čudo’ u kategoriji knjiga za odrasle i Jagodi Iličić u kategoriji knjiga za djecu i mlade za knjigu “Put u središte priče”.

Radi se o djelima objavljenim u 2017. godini. Na ceremoniji uručenja nagrade, u Biblioteci Mak u Sarajevu, član žirija Nenad Tanović zahvalio je Mehmedu Đedoviću što je ‘napisao dobru knjigu’.

Istaknuo ga je kao stvaraoca koji više od dvadeset godina piše priče, romane i drugo, a za sve to osvajao je i nagrade. Za ‘Malo čudo’ kaže da je knjiga kratkih priča koje čitaoce tjeraju da razmišlja o onome što čita. Ta knjiga, kako je kazao, sadrži humor, ironiju a ima i poučni karakter.

Mehmed Đedović radostan je što je žiri prepoznao knjigu priča kao ovogodišnjeg favorita za godišnju nagradu Društva pisaca BiH te je naglasio da je za svoje priče dobio dosad dosta nagrada.

Za knjigu Put u središte priče’ Jagode Iličić istaknuto je danas da na zanimljiv način prikazuje i priča o raznim temama koje često djeci i nisu tako drage. Istovremeno je to, rečeno je, i korisno štivo za nastavnike.

Uime Jagode Iličić godišnju nagradu Društva pisaca primio je i zahvalio njen suprug Mirsad Bećirbašić. Nagrade je uručio predsjednik Društva pisaca BiH Hadžem Hajdarević.

 

 

(Fokus.ba)

 

 

 

Objava Iličić i Đedović dobitnici godišnje nagrade Društva pisaca BiH (VIDEO) pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement