Connect with us

Jajce Online

Ima li detoksikacija uopće smisla

Jajce Online

Published

on


Neke tvrdnje o “detoksikaciji”  organizma mogu zvučati sjajno, poput više energije, bolje probave i čišćenja organa, zapravo je mit da vaše tijelo treba detoksikaciju.

Naime, već ste rođeni s najvećim i najboljim detoksikacijskim sistemom koji vam je potreban. Svu navodnu detoksikaciju već odrađuju vaša jetra, bubrezi, koža, pluća i crijeva.

– Detoks dijete su marketinški mitovi, a ne prehrambena stvarnost – tvrde stručnjaci iz “The British Dietetic Association”.

– Jedini ultimativni način života koji vam je potreban je kombiniranje zdrave, uravnotežene prehrane s tjelovježbom i odbacivanje štetnih navika kao što je pušenje – kaže dijetetičarka  Ketrin Kolins (Catherine Collins).

Zato, ako poželite potaknuti “detoksikaciju”, sve što vam je potrebno je zdrava, uravnotežena prehrana koja se može podijeliti u pet glavnih skupina. Prema engleskom vodiču za zdravlje “Eatwell”, većina onoga što jedemo treba sadržavati voće i povrće te škrobne ugljikohidrate, dok se proteini i mliječni proizvodi trebaju konzumirati u umjerenim količinama. Također, preporučuje se da većina masti u prehrani ljudi bude nezasićena, piše ” The Guardian”.

 

 

(avaz)

Objava Ima li detoksikacija uopće smisla pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement