Connect with us

BiH

Imena članova Upravnog i Nadzornog odbora koji su Zavod Pazarić koštal…

Jajce Online

Published

on

Imena članova Upravnog i Nadzornog odbora koji su Zavod Pazarić koštal...

BiH

supruge, pomoćnice, šefice kabineta…

Ukoliko su sve tvrdnje tačne onda su svi involvirani u ovu priču trebali biti uhapšeni jučer

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Tragom navoda direktora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić Redžepa Salića o potrošnji enormnih sredstava Zavoda na Upravni i Nadzorni odbor te ustanove, portal Klix objavio je imena članova odbora ovog zavoda.

Salić je u dramatičnom obraćanju federalnim parlamentarcima kazao kako su Upravni i Nadzorni odbor ovaj Zavod koštali čak 420.000 KM, dok su istovremeno djeca bila gladna.

Na čelu Upravnog odbora Zavoda Pazarić nalazi se Janja Milinković. Ona je pomoćnica za socijalnu skrb pri Ministarstvu zdravstva, rada i socijalne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Upravni odbor pored predsjednika ima i četiri člana i to Anesa Kaletu, Saidu Kastrat, Džanu Kilić i Enisu Hodžić.

Anes Kaleta je uposlenik Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, Saida Kastrat trenutno obnaša dužnost šefice kabineta federalnog ministra rada i socijalne politike Veska Drljače, Džana Kilić je pomoćnica ministra u Sektoru za pravne i kadrovske, ekonomsko-finansijske i opće poslove Ministarstva rada i socijalne politike FBiH, dok je Enisa Hodžić, pomoćnica direktora Agencije za državnu službu FBiH.

Nadzornog odbora ima tri člana. Predsjednica Nadzornog odbora je Dalila Efendić, inače pomoćnica direktora Federalne uprave civilne zaštite i supruga zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Adnana Efendića, “rekordera po broju funkcija”.

Članovi Nadzornog odbora su uposlenica Zavoda Pazarić Mevlida Bandić, vijećnica Demokratske fronte u Općinskom vijeću Hadžića, ali i Ivana Bago, supruga načelnika Općine Posušje Branka Bage.

Fokus.ba

Objava Imena članova Upravnog i Nadzornog odbora koji su Zavod Pazarić koštali 420.000 KM pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement
The location could not be found.