18.1 C
Jajce
Utorak, 28 rujna, 2021
Klik Jajce
BiH Jajce Online

Informatički i carinski tehničar – Dva nova zanimanja SŠC-a u Višegradu

U Srednjoškolskom centru “Ivo Andrić” u Višegradu održan je “Dan otvorenih vrata” za učenike koji završavaju osnovnu školu sa ciljem upoznavanja budućih srednjoškolaca sa obrazovnim profilima koje nudi ova ustanova. Predstavljena su i dva nova zanimanja poslovno informatički tehničar i carinski tehničar.

[embedded content]

Zbog potreba tržišta rada i velikog interesovanja učenika u višegradskoj Srednjoj školi od ove školske godine učenici će moći da upišu i dva nova zanimanja iz ekonomske grupe predmeta. Profesori očekuju da će zbog
novih zanimanja u školske kulupe doći učenici iz drugih opština.

“Zbog novih smjerova koja su popularna i prate nove trendove očekujemo da će naša škola biti bogatija za učenike iz drugih opština. Tu je dobra stara gimnazija koju će ove godine upisati jedno odjeljenje, zatim tehničar mehatronike, to je popularno i atraktivno zanimanje. U ekonomskoj struci promovišemo dva nova smjera, to je poslovno – informatički tehničar i carinski tehničar”, kaže profesorica Dijana Inđić Milošević.

“Pratili smo tržište rada i pratili smo potrebe našeg tržišta i zaključili smo da ta dva smjera su veoma atraktivna za naše mlade učenike i ujedno na ovaj način želimo da zadržimo mlade ljude da ne moraju da odlaze u druge gradove jer i sama škola je uvela nova zanimanja”, ističe profesorica Renata Drašković.

“Najvjerovatnije da ću upisati mehatroniku, odnosno tehničara mehatronike zato što mi se taj smjer najviše sviđa”, kaže učenica Anastasija Vuković.

“Dan otvorenih vrata” je prilika da se promovišu zanimanja sa ciljem da se pomogne učenicima da prepoznaju svoje potencijale i sklonosti pri izboru budućeg zanimanja.

BHRT

The post Informatički i carinski tehničar – Dva nova zanimanja SŠC-a u Višegradu appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Ispravljanje krive Miljacke: Kako će novo riječno korito promijeniti o…

Jajce Online

Ibrahimović riješio dilemu da li ostaje u LA Galaxyju: Sada ponovo gle…

Jajce Online

Krajina rapidno gubi stanovništvo, učenici odlaze i prije završetka šk…

Jajce Online