Connect with us

BiH

Inspekcija kaže da na Uborku nema medicinskog otpada

Avatar

Published

on

Inspekcija kaže da na Uborku nema medicinskog otpada

BiH

Mostar

Mostarska komunalna poduzeća danas su počela odvoziti smeće koje se proteklih šesnaest dana gomilalo na ulicama zbog blokade odlagališta komunalnog otpada na Uborku

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Inspekcija Grada Mostara, nakon izlaska na teren i pregleda kamiona koji je prema medijskim navodima prevozio medicinski otpad na mostarski deponij Uborak, utvrdila je kako se, ipak, ne radi o medicinskom otpadu.

Riječ o otpadu iz gradskog Doma za stare osobe, a koji ne spada u kategoriju medicinskog otpada. U otpadu koji se nalazio na kamionu bile su pelene, bočice od i infuzije i slično. Riječ je o otpad koji ne spada u kategoriju medicinskog otpada, priopćeno je iz Grada Mostara.

Podsjećamo, mostarska komunalna poduzeća danas su počela odvoziti smeće koje se proteklih šesnaest dana gomilalo na ulicama zbog blokade odlagališta komunalnog otpada na Uborku.

Mještani i aktivisti Građanske inicijative “Jer nas se tiče” već godinama traže sanaciju i zatvaranje deponija na Uborku. Oni tvrde kako je kapacitet odlagališta davno premašen, traže njegovu sanaciju i pronalazak nove lokacije za odlagalište.

Odlagalište na Uborku u proteklom je razdoblju više puta bilo blokirano, a posljednja blokada krenula je 22. februara. Mještani i aktivisti samoinicijativno su odlučili prekinuti blokadu zbog, kako su naveli, građana Mostara.

Autor: Fena

Fokus.ba

Objava Inspekcija kaže da na Uborku nema medicinskog otpada pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement