Connect with us

Jajce

INTERVJU| Anto Marušić, junior košarkaškog kluba „Vodopad“ Jajce i rep…

Avatar

Published

onMladi, talentirani košarkaš iz Jajca, rođen 5. decembra 2001. godine, ove sezone je u odličnoj formi te nije ostao nezapažen pružajući odlične partije za svoj klub. Prvobitno je potpisao ugovor sa sarajevskim košarkaškim klubom “KOŠ” gdje igra na dvojnu licencu.

Odlične partije u KK “KOŠ” nisu ostale neprimjećene, te je svojom odličnom igrom privukao pažnju selektora juniorske reprezentacije BiH, Admira Prašovića, te tako dobio poziv.
Jajce nakon skoro 30 godina i proslavljenog košarkaša Gordana Firića, prvi put ima košarkaša koji nastupa za reprezentaciju BiH.

U nastavku pročitajte intervju sa našim reprezentativcem Antom Marušićem.
Kakav je osjećaj nastupiti u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine?
– Pa slobodno mogu reći najljepši osjećaj kojeg  jedan košarkaš može doživjeti. Jednostavno imati priliku nositi taj dres i predstavljati svoju drzavu, nešto zaista neopisivo.

Koliko je za tebe značajan nastup za reprezentaciju BiH, s obzirom na to da Jajce već skoro 30 godina i našeg Gordana Firića, nije imalo reprezentativca u košarci?
– Čitao sam dosta o gospodinu Firiću i na sve to što sam čitao sam gledao sa divljenjem. Postati reprezentativac iz jednog malog grada, nešto veoma fascinantno. I evo nakon 30 godina, dobio sam tu šansu da ponosno predstavljam i svoj grad i svoj klub. Moj nastup za reprezentaciju mi je dosta pomogao za moje samopouzdanje i natjerao me da krenem raditi jos više i jače nego do sada.
Kako si zadovoljan svojim igrama u KK Vodopad Jajce i No1 ligi mladih SBK-a ?
– Igrom u svom matičnom klubu sam i više nego zadovoljan. Ove sezone sam bilježio odične partije, samo mi je žao sto u ligi nije prisutno više ekipa sa svim selekcijama, jer  što više utakmica imate više i napredujete. No nadam se da će to biti bolje za generacije koje dolaze.
Ove sezone nastupaš i za KK Koš iz Sarajeva. Koliko za tebe znači igranje protiv jakih košarkaških ekipa iz Sarajeva i regije?
– Poziv za igranje u košarkaškom klubu „KOŠ“ iz Sarajeva je bio nekako prva prekretnica u mom životu što se tiče košarke. Zahvalan sam što je moj rad i trud prepoznat i što sam dobio priliku da se pokažem i van svog grada. Takmičenje protiv jačih ekipa će mi sigurno pomoći u nastavku moje karijere.
Gdje sebe vidiš kroz par godina?
– Želio bih se dokazati u nekom jačem europskom klubu. To mi je želja, a vjerujem da predanim radom to mogu ostvariti.
U KK Vodopad treniraš već duži niz godina, možeš li nam opisati kako je raditi s trenerima, kakav je odnos u ekipi, svlačionici te ima li nešto da bi posebno istaknuo a što bi možda bilo od koristi budućim naraštajima koji se žele pridružiti KK Vodopad Jajce i krenuti tvojim stopama?
– Bio sam u dosta klubova i trenirao sa njima ali nigdje nije atmosfera kao kod nas u „Vodopadu“.  Nije bitno van terena ili na terenu, u svlačionici, zaista smo jedna velika, složna porodica. A slobodno mogu reći da imamo najbolje trenere koji se trude da nam omoguće sve najbolje uvjete za košarku. Naravnom želio bih se ovim putem zahvaliti i njima, jer sigurno da bez njih ovo ne bih ostvario.
Može li Jajce imati seniorski tim i šta je po tebi neophodno za takvo nešto?
– Zašto da ne ? Siguran sam da bismo bili respektabilan tim. Lako bi bilo dovesti par iskusnijih igrača te ujediniti s nama juniorima. No mislim da to nije trajno riješenje. Tu ekipu bi trebali sačinjavati naši momci, naša djeca, da ponosno brane boje kluba. Nadam se i vjerujem da će se to ubrzo dogoditi, ovaj klub to može.
– I za kraj Anto, šta te najviše motivisalo ili ko te najviše motivisao da se posvetiš košarci i napornom radu ? Možeš li da nam otkriješ tajnu svoje posvećenosti prema ovom sportu ?
Na to pitanje tko ili šta me motivisalo da se ovoliko posvetim košarci ne bih da otkrivam. To je nešto što čuvam za sebe i što mi daje snagu i vjeru da nastavim još jače i bolje, i da se borim za svoje snove.
 
(Jajce Online)
 Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement