Connect with us

BiH

INZKO: ‘Vlasti u BiH moraju osigurati ispunjenje svih uvjeta potrebnih…

Avatar

Published

onTijekom ovog tjedna, visoki predstavnik Valentin Inzko boravi u Washingtonu i New Yorku, gdje će podnijeti 51. izvještaj Vijeću sigurnosti UN-a. Za vrijeme svog boravka u Washingtonu, visoki predstavnik će se sastati s visokorangiranim službenicima Bijele kuće, Vijeća za nacionalnu sigurnost SAD-a i State Departmenta, kao i s članovima Republikanske stranke predsjednika Trumpa u američkom Kongresu.
Nakon podnošenja izvještaja Vijeću sigurnosti UN-a, planiranom za četvrtak, visoki predstavnik Valentin Inzko će se sastati s nekoliko stalnih predstavnika zemalja članica UN-a.
Visoki predstavnik će iskoristiti priliku da upozna svoje sugovornike s trenutnim razvojem političke situacije u Bosni i Hercegovini, kao i s političkim trendovima i perspektivom za BiH.
– Bosna i Hercegovina nastavlja poduzimati napore na putu ka euroatlantskim integracijama. Vlastima BiH je uručen upitnik EU, a okončano je i prilagođavanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Još jednom pozivam vlasti na svim nivoima da se fokusiraju na put koji BiH vodi ka EU i da u tom smislu ubrzaju svoje aktivnosti – navodi se.
Usprkos ovim pozitivnim naporima, Bosna i Hercegovina se u proteklih šest mjeseci također suočila i s nekim izazovima koji su navedeni u izvještaju visokog predstavnika.
U pogledu predstojećih aktivnosti, u Bosni i Hercegovini u jesen 2018. slijede opći izbori. Organi vlasti BiH moraju osigurati ispunjenje svih uslova potrebnih za neometano održavanje izbora i što bržu implementaciju izbornih rezultata, rekao je visoki predstavnik.
Poruka visokog predstavnika vlastima BiH je da što bolje iskoriste predstojeći period da bi pokazali biračima da mogu naporno raditi kako bi osigurali bolju budućnost i proveli konkretne reforme u cilju poboljšanja situacije u BiH.

SrodnoFeed: VolimJajce.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement