7.3 C
Jajce
Subota, 24 veljače, 2024
Bild.baSa Web-a

Islamistički radikali prijete koptskim kršćanima u Beču jer se ne žele boriti u džihadu

Policija u Beču pojačala je u srijedu prisutnost na ulicama austrijskog glavnog grada, posebice oko vjerskih objekata sirijsko-kršćanske zajednice u Austriji, prenose austrijski mediji u srijedu. Mediji javljaju kako su, prema neslužbenim informacijama, planirani teroristički napadi na pripadnike sirijsko-kršćanske zajednice i njihove objekte u Beču.Preko društvenih mreža proširila se informacija kako policija traga za “terenskim vozilom stranih oznaka” s četiri osobe, od koja je jedna ozlijeđena. Policija nije komentirala ove navode.

Pripadnici sirijsko-kršćanske zajednice su potvrdili da je policija tijekom dana razgovarala s pripadnicima zajednice te da je ulazila u vjerski objekt ove zajednice u bečkoj četvrti Favoriten.Neki austrijski mediji prenose kako se kod planova napada konkretno radi o koptskoj crkvi u Austriji. Prema navodima portala Krone.at, islamističke skupine prijete pripadnicima ove zajednice zbog odbijanja da se bore u tzv. džihadu.Tarafa Baghajati, predsjednik Inicijative muslimana Austrije, rekao je kako se i umjereni propovjednici i članovi muslimanske zajednice dulje vrijeme nalaze na udaru prijetnji islamskih ekstremista te da su u više navrata zatražili zaštitu policije.Policija je u srijedu ujutro preko Twittera građane obavijestila o pojačanoj prisutnosti uniformiranih pripadnika policije i specijalne policije u Beču. U pozadini ovih mjera su spoznaje unutarnje tajne službe o mogućim terorističkim napadima s islamističkom pozadinom, navedeno je.U istom Tweetu je priopćeno kako se za sada ne može predvidjeti duljina trajanja ovih mjera.

Bild.ba: Originalni link

Advertisement

Povezane vijesti

Hrvatski SDP čestitao rođendan Franji Tuđmanu: Kakav je takav je, volio nas je koliko i mi njega

Bild.ba

Razmotava se klupko zločina na Zrću: Isplivalo ime mogućeg naručitelja, kao i cijena za koju je Tanasković likvidirao Vlaovića

Bild.ba

Dodik: Republika Srpska je država srpskog naroda, jačamo je prema krajnjem cilju

Bild.ba