1.3 C
Jajce
Srijeda, 6 prosinca, 2023
Svijet

Islamski ekstremisti ponovo ubijaju po Europi: U istom danu u dva napada ubijene tri osobe

U samo jednom danu u Španjolskoj i Njemačkog dogodili su se ničim izazvani napadi u kojim su na brutalan način ubijene tri a ranjeno nekoliko osoba. Počinitelji su u oba slučaja arapski migranti što prijeti da izazove anti imigrantsku reakciju domicilnog stanovništva.

Tijelo ubijenog ministranta kojeg je mačetom ubio Marokanac

Španjolska: napad mačetom u dvije crkve
U napadu mačetom na jugu Španjolske ubijena je jedna osoba, više ih je ranjeno. Počinitelj je napao ljude u dvije crkve. Pokrenuta je istraga zbog sumnje u teroristički napad.
U gradu Algecirasu na jugu Španjolske u napadu mačetom ubijen je jedan ministrant. Počinitelj je u najmanje dvije crkve ranio četiri osobe, među kojima je i jedan svećenik, izvijestili su državna televizijska postaja RTVE i drugi španjolski mediji pozivajući se na policiju. Napadač je nešto kasnije uhićen. Tijelo ubijenog ministranta pronađeno je na trgu ispred crkve.
Prema informacijama Ministarstva unutarnjih poslova, osumnjičeni je uhićen, a istražni sudac je pokrenuo istragu zbog mogućeg terorističkog napada. Počinitelj je jedan 25-godišnji Marokanac.
Kako su izvijestili očevici, on je upao u crkvu San Isidro vičući „za Alaha” i zahtijevao od nazočnih da prijeđu na islam, prenio je portal elDiario.es. Nazočnog svećenika je ranio mačetom.

Prizor sa željezničke stanice u Njemačkoj

Njemačka: Ubojstvo dvije osobe u vlaku
Napadač koji je u vlaku u Njemačkoj ubio dvoje, a ozlijedio sedam osoba je od ranije osuđivani Palestinac.
Napadač koji je u srijedu u lokalnom vlaku na sjeveru Njemačke nožem ubio dvije i ozlijedio sedam osoba je Palestinac koji kao izbjeglica u zemlji živi od 2014., objavile su vlasti u četvrtak
Zasad je nepoznat motiv napadača, 33-godišnjeg Ibrahima A., Palestinca iz Pojasa Gaze.
Sedamnaestogodišnja djevojka i 19-godišnji mladić ubijeni su u napadu u srijedu poslijepodne u vlaku između Kiela i Hamburga.
“S obzirom na dinamični slijed događaja je još uvijek mnogo toga nejasno”, rekla je ministrica unutarnjih poslova savezne pokrajine Schleswig-Holstein Sabine Suetterlin-Waack na izvanrednoj konferenciji za novinare u Kielu.
Njemački mediji prenose da je Ibrahim A. više puta osuđivan zbog krađa, prevara i nanošenja teške tjelesne ozljede. Iz istražnog zatvora je na slobodu pušten prije šest dana.

 

klik jajce

Zabranjeno je neovlašteno kopiranje i objavljivanje autorskih sadržaja sa portala Klik Jajce!

Povezane vijesti

Danas se otvara Mostarski sajam

Glavni Urednik

Čović čestitao Vučiću i Orbanu

Glavni Urednik

Putin otkazao napad na fabriku Azovstal

Glavni Urednik