Connect with us

BiH

Isplati li se danas biti pošten: Kasumović Šahinovića nagradio sa 1.00…

Avatar

Published

on

Tragom priče objavljene u “Dnevnom avazu” o Mirsadu Šahinoviću, poštenjačini iz Zenice koji je pronašao 16.000 KM i vratio ih vlasniku, a koja je odjeknula bh. i regionalnim medijima, Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, primio je danas dobrog sugrađanina u svom kabinetu i uručio mu simboličan poklon.
Podsjetimo, Zeničanin je ovim gestom pokazao da nije sve u novcu te je, uprkos tome što je na birou 20 godina, što je ratni vojni invalid i živi od 50 maraka mjesečno, vratio novac.
Na tome mu je danas lično zahvalio i Kasumović, poručivši da je on za njega heroj godine.
– Ovo je najpozitivnija priča otkako sam ja na čelu grada, pogotovo za ovo teško vrijeme u kojem živimo, kada je rijetko gdje moguće pronaći ljude s moralom. Zbog toga sam odlučio nagraditi Šahinovića za humanost i poštenje sa 1.000 KM – poručio je Kasumović, pozivajući sugrađane da slijede njegov primjer.
I sam Šahinović nije krio oduševljenje i počašćenost što je njegov gest daleko prepoznat, ali i što ga je Kasumović primio u svom uredu. Na svoj skroman način, kakav je inače čovjek, zahvalio je na nagradi.
– Inače sam skromna osoba, ne volim medijska eksponiranja. Međutim, drago mi je da me prepoznao gradonačelnik i što će ljudi, nadam se, slijediti moj primjer koji ja smatram sasvim normalnom stvari – rekao je Šahinović, zahvalivši prvom čovjeku Zenice i svim sugrađanima koji mu čestitaju na poštenju.
Osim novčane nagrade, Šahinović je na poklon dobio i knjigu o Zenici.
 
 
(avaz)
Objava Isplati li se danas biti pošten: Kasumović Šahinovića nagradio sa 1.000 KM i još jednim poklonom pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement