Connect with us

BiH

Istražitelji izuzeli dokumentaciju iz Zavoda Pazarić, Tužilaštvo formi…

Avatar

Published

on

Istražitelji izuzeli dokumentaciju iz Zavoda Pazarić, Tužilaštvo formi...

Tužilaštvo Kantona Sarajevo hitno je otvorilo predmet i formiralo tužilački tim koji će raditi na utvrđivanje relevantnih činjenica u Zavodu Pazarić, izjavio je Alem Hamzić, portparol Tužilaštva KS.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo hitno je otvorilo predmet i formiralo tužilački tim koji će raditi na utvrđivanje relevantnih činjenica u Zavodu Pazarić, izjavio je Alem Hamzić, portparol Tužilaštva KS.

.related { border-radius:3px; min-height:100px; margin: 0 0 -20px 0 !important; box-shadow: 1px 1px 3px 0 rgba(0, 0, 0, 0.25); } .related a { border-bottom:0 !important; padding:10px !important; display:block; } .related a:hover {text-decoration:none; background-color: #f8f8f8; border-bottom:0 !important; } .related img.thimg { width:80px; height: auto; float: left; margin: 0 10px 0px 0px !important; } .related img.clock { width:10px; height:10px; margin-right:5px !important;margin-bottom: -1px; } .related span.kategorija { font-family: “ClanPro-Medium”, arial; font-size: 11px; font-weight: normal; text-transform: uppercase; } .related span.vrijeme { float:right;font-size: 12px;line-height: 12px;color: #666; margin-top: 3px; } .related h3 { font-size: 0.9em; line-height: 1.4em; font-weight: 500; color: #333; text-decoration: none; font-family: “ClanPro-Medium”, “Roboto Slab”, Arial !important; margin: 0px !important; } @media screen and (min-width: 1000px) {.related h3 {font-size: 1em} } @media screen and (min-width: 1000px) {.related span.kategorija {font-size: 14px}} .related .clb { clear:both; }

On je kazao da se to desilo odmah po saznanju iz medija o dešavanjima u Zavodu Pazarić .

“Danas je tužilački tim bio na licu mjesta u Zavodu u Pazariću i rukovodio uviđajem. Tokom uviđajnih radnji izuzeta je sva potrebna dokumentacija i dokazi koji će biti korišteni u daljem toku postupka. Rad na predmetu se nastavlja”, potvrdio je portparol Tužilaštva KS.

Inače, i federalna inspekcija ušla je danas u prostorije Zavoda Pazarić nakon što je Vlada Kantona Sarajevo jučer zatražila hitan inspekcijski i stručni nadzor nad njihovim radom.

Treba naglasiti da je Vlada FBiH na današnjoj sjednici u Sarajevu donijela odluku o smjeni direktora te Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda Pazarić. Ova odluka uslijedila je nakon velikog pritiska javnosti i jučerašnjih protesta poslije objavljivanja spornih fotografija na kojima se vidi da su djeca štićenici Zavoda Pazarić vezana za krevete i radijatore.

Ministar rada i socijalne politike FBiH Vesko Drljača na današnjoj konferenciji za medije nije znao objasniti zbog čega je Vlada FBiH smijenila direktora Zavoda Pazarić Redžepa Salića koji je prvi ukazao na kriminal i nepravilnosti u radu ranijih uprava ove ustanove.

On je rekao da je šokiran činjenicama i navodima koji su izneseni u javnost, a u vezi sa stanjem u Zavodu Pazarić te da Vlada FBiH nije nikad dobila zvanični dokument o povredi prava djece u ovoj ustanovi. On se zahvalio zastupnici u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Sabini Ćudić navodeći da misli kako je ipak informacije prvo trebala dostaviti nadležnim organima.

On je rekao da su od zastupnice Ćudić prvi put vidjeli fotografije na kojima se vide djeca vezana za radijatore.

Klix.ba

Objava Istražitelji izuzeli dokumentaciju iz Zavoda Pazarić, Tužilaštvo formiralo krivični predmet pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement