Connect with us

BiH

Ivanić o popisu stanovništva: Edin Džeko ne živi u BiH

Avatar

Published

onPredsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić bio je gost emisije Tačka na 7 N1 televizije. On je komentarisao aktuelni politički trenutak u BiH, koaliciji, krizama, odnosima s kolegama u Predsjedništvu, budućnosti…
”Mediji se ne bave popisom stanovništva, dominantni mediji se time ne bave. Zašto?”, zapitao se predsjedavajući Predsjedništva BiH na početku razgovora za N1.
Pojasnio je potom kako funkcioniraju stvari u ovoj instituciji.
”Na mnogim stvarima koji su zajednički interes BiH, djelujemo zajednički u Predsjedništvu. Zajednički stav je aktivacija MAP-a, zajednički stav je i da moramo završiti upitnik. Ne mogu ja reći da s kolegama nemam komunikaciju, mi i sjedimo, ali nije to ono što je na početku mandatu. Ne mislim da sam proizvodio probleme, ja sam uvijek reagovao na izazove”, dodao je gost N1.
O odnosima s Izetbegovićem…
”Moji ljudski odnosi s Izetbegovićem su i dalje vrlo korektni. I kad smo imali neslaganja, mi smo popili koju kafu. Imali smo nekoliko političkih bitaka koje su, skoro sve, bile nepotrebne. Ono oko popisa, ono oko Dana Republike Srpske, masa stvari je bila nepotrebna i bez ikakve koristi. Ne vidim koju je on imao korist od tih sukoba. Politički, mislim da to nije onaj stepen”.
O popisu stanovništva…
”Bilo m je možda najteže jer Izetbegović i Čović nemaju tako čvrstu kontrolu posmatrača kao što ja imam. Bio sam spreman da idemo u zajedničke pomake bez ikakve kalkulacije. Nije se desio bošnjački lider koji ima širinu nego da ovakve stvari koje su potpuno nebitne, da ima snage da kaže – to je logično što je čovjek rekao. Džeko ne živi u BIH, kako da ga računamo kao stanovnika BiH kad on nije tu. Nevjerovatno da niko nije imao hrabrosti da kaže – to je logično”.
 
 
 
(N1)


The post Ivanić o popisu stanovništva: Edin Džeko ne živi u BiH appeared first on Jajce-Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement