Connect with us

BiH

Iz Granične policije BiH otkrili koliko su droge oduzeli za šest mjese…

Avatar

Published

on

Iz Granične policije su podsjetili da je 4. maja na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška spriječeno krijumčarenje 26,8 kilograma marihuane, koja je otkrivena u “mercedesu” hrvatskih registrskih oznaka na izlazu iz BiH.

Uhapšen je državljanin BiH i Hrvatske, a na teret mu je stavljeno krivično djelo neovlašten promet opojnim drogama.

Krijumčarenje marihuane spriječeno je i 7. juna na području Gacka kada je kontrolom vozila “pasat”, crnogorskih registarskih oznaka, otkriveno 10 kilograma zapakovanih u 12 paketa i sakrivenih ispod sjedišta i u branicima. Protiv državljana Crne Gore podnesen je izvještaj Tužilaštvu BiH.

U Graničnoj policiji su naveli i slučaj od 19. juna kada su na izlasku iz BiH, na graničnom prijelazu Zvirići, od državljanina Danske oduzeli 200 grama heroina, koji je bio sakriven na više mjesta u Chevroletu, hrvatskih registarskih oznaka.

Među značajnim pljenidbama je i ona od 27. januara kada je privremeno oduzeto 1.500 tableta apaurina, pronađenih u autobusu na graničnom prijelazu Gradiška, zbog čega su uhapšena tri lica.

Iz Granične policije su napomenuli da su u prvih šest mjeseci ove godine evidentirana 42 krivična djela i prekršaja u vezi sa opojnim drogama.

Nadležnim tužilaštvima u BiH podneseno je 37 službenih izvještaja i prijavljeno 46 lica, od kojih su 42 državljana BiH, te po jedan državljanin Crne Gore, Austrije, Slovenije i Irana.

(Klix)

Objava Iz Granične policije BiH otkrili koliko su droge oduzeli za šest mjeseci 2019. pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement