Connect with us

Jajce Online

Iz Metalleghea poručili: Podržavamo stav Olimpika

Jajce Online

Published

onNe stišava se bura oko utakmice Metalleghea i Olimpika, koji su subotu u Banjaluci podijelili bodove odigravši 1:1.
Danas je Olimpik izdao saoptešnje za javnost u kojem je dostavio i audio snimak pokušaja podmićivanja Dejana Bandovića od strane menadžera Sanela Klopića, da bi sada stigao i odgovor iz Metalleghea.
“Povodom saopštenja  FK Olimpic od 08.05.2017. godine koje je objavljeno u medijima  vezano za utakmicu 7. kola Lige za opstanak između NK Metalleghe BSI i FK Olimpic koja je odigrana 06.05.2017. godine u Banja Luci, a u kojima se u negativnom kontekstu pominje ime našeg kluba, naglašavamo slijedeće:
U svom saopštenju FK Olimpic navodi niz neistina, između ostalog da su tokom cijele utakmice bili izloženi velikim pritiscima koji su eskalirali fizičkim napadom na njihove igrače po završetku utakmice. Utakmica protiv Olimpica imala je razumljiv sportski naboj s obzirom na značaj rezultata za obje ekipe. U poluvremenu utakmice osobe koje su kao predstavnici FK Olimpic boravile u V.I.P. prostoru, zbog svog skandaloznog ponašanja došle su u konflikt prvo sa redarskom službom, a potom i sa pripadnicima CJB Banja Luka. Sve ove navode kao i gužvu na centru terena koja se stvorila nakon posljednjeg sudijskog zvižduka,  službene osobe NS/FS BiH su evidentirale. S obzirom da postoji i službeni video zapis navedenih događaja, vjerujemo da će nadležne komisije i tijela NS/FS BiH imati sve relevantne podatke prije donošenja adekvatnih odluka a BiH javnost iz objektivnih izvora saznati istinu, a ne putem jednostranih web portala čiji novinari uopće nisu bili na utakmici a koje pozivamo da ove naše tvrdnje istraže.

Osoba pomenuta u saopštenju FK Olimpic koja se predstavila kao Sanel  Klopić nema nikakve veze sa našim Klubom, zato NK Metalleghe BSI podržava stav FK Olimpic da se provjere rezultati postignuti tokom proljetnog dijela sezone kao i da se pojača praćenje i ponašanje klubova i službenih lica do kraja prvenstva, te da se ispita sporni snimak i utvrdi šta je istina. 
NK Metalleghe BSI u svojoj debitantskoj sezoni u BH Telecom Premijer ligi samo igrom na terenu pokušava ostvariti zacrtani cilj – opstanak među 12 najboljih klubova u BiH. Hoćemo li uspjeti u toj namjeri znaćemo nakon završetka posljednja tri kola Lige za opstanak. Naše igre i rezultati koji nam daju objektivne izglede u toj nakani, očigledno smetaju pojedinim krugovima koji ne žele jedan organizovan i moderno uređen klub u najvišem BiH nogometnom rangu. Vremensko poklapanje medijskih natpisa sa odlukama Komisije za licenciranje u kojima pojedini renomirani BiH klubovi za razliku od našeg, nisu dobili licencu za narednu sezonu, možda je slučajnost a možda i nije! „
 
Uprava Kluba
Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement