Connect with us

BiH

Iz pravoslavne crkve ukrali 95 kvadrata bakarnog lima

Avatar

Published

on

Službenici Policijske stanice Visoko, pod nadzorom i u saradnji s Tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), uhapsili su dvije osobe zbog izvršene teške krađe u pomoćnim prostorijama pravoslavne crkve u Visokom.

Prema riječima Aldine Alić, portparola MUP-a ZDK, u proteklom periodu poduzimali su intenzivne mjere i radnje na terenu s ciljem rasvjetljavanja dva krivična djela teške krađe, izvršene u noći sa 28 na 29. juli i u vremenskom periodu od 11. do 13. avgusta.

– Tom prilikom nepoznate osobe, na nasilan način, odnosno provaljivanjem, ušle su u pomoćne prostorije koje se nalaze u sklopu pravoslavne crkve “Sveti Prokopije” u Visokom, te otuđile oko 95 kvadratnih metara bakarnog lima – pojašnjava Alić.

Dodaje da su policijski službenici operativnim radom na terenu došli do saznanja da se u vezu s izvršenjem navedenih krivičnih djela mogu dovesti osobe inicijala M. Š. (40) iz Visokog i B. B. (20) iz Mostara.

– Oni su dana 14. avgusta locirani i uhapšeni, a u službenim prostorijama PS Visoko zavedena je kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da su počinili navedena krivična djela, te još šest drugih teških krađa koje su izvršene u proteklom periodu na području Visokog – kaže Alić.

S ciljem dokumentiranja i dokazivanja izvršenih krivičnih djela, a u skladu s naredbama Općinskog suda u Visokom, policijski timovi izvršili su i pretrese na više lokacija.

– Tom prilikom su pronađeni i oduzeti određeni predmeti koji potječu iz izvršenih teških krađa. Bakarni lim koji je otuđen iz pomoćnih prostorija crkve je, također, pronađen i oduzet – zaključuje Alić.

 

 

(avaz)

Objava Iz pravoslavne crkve ukrali 95 kvadrata bakarnog lima pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement