Connect with us

BiH

Iz Sane kod Bosanskog Novog uklonjena aviobomba teška 226 kg

Avatar

Published

on

Iz Sane kod Bosanskog Novog uklonjena aviobomba teška 226 kg

BiH

uspješno obavljeno

Posao lociranja, uklanjanja i neutralisanja eksplozivnih sredstava u koritu rijeke Sane u Novom Gradu/Bosanskom Novom je trajao od 12. augusta

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Iz korita rijeke Sane u Novom Gradu/Bosanskom Novom jutros je uklonjena aviobomba, teška oko 226 kilograma, zaostala iz Drugog svjetskog rata.

Bombu, kao i one prethodnih dana kod gradskog i željezničkog mosta, uklonili su pripadnici Sektora za deminiranje Civilne zaštite RS-a i Ministarstva unutrašnjih poslova Češke.

Pomoćnik direktora Civilne zaštite RS-a Dragan Kos je pojasnio da je aviobomba, nakon vađenja iz korita rijeke Sane, prevezena čamcima češke policije 1.700 metara uzvodno, a zatim pretovarena u vozilo, a bit će neutralisana u Petkovcu.

Posao lociranja, uklanjanja i neutralisanja eksplozivnih sredstava u koritu rijeke Sane u Novom Gradu/Bosanskom Novom je, kaže, trajao od 12. augusta.

Šef češke policijske misije Martin Kučera rekao da je njihova misija završena uspješno, dok je zamjenik načelnika oćine Novi Grad/Bosanski Novi Bojan Lukač kazao da su aviobombe u koritu rijeke Sane bile potencijalna opasnost 75 godina te da su građani sada bezbjedni.

Pipadnici sektora za deminiranje Civilne zaštite Republike Srpske i češke policije su 22. augusta uklonili šest aviobombi “SD 70” (njemačke proizvodnje, zaostale iz Drugog svjetskog rata) ispod željezničkog mosta u rijeci Sani na dubini od dva metra.

Fokus.ba

Objava Iz Sane kod Bosanskog Novog uklonjena aviobomba teška 226 kg pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement