Connect with us

BiH

Izašao iz jedne stranke, priključio se drugoj, a onda tako opet postao…

Avatar

Published

onZanimljiva priča stiže iz Vogošće.
Alija Gluhović Brkanić, vijećnik u Općinskom vijeću Vogošća, 24. aprila postao je član Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL) koju predvodi Ibrahim Hadžibajrić.
Inače, na proteklim Općinskim izborima u Bosni i Hercegovini Alija je sa liste SDU-a BiH ušao u Općinko vijeće Vogošća. Nedugo po ulasku u vijeće napustio je SDU BiH i svoje djelovanje nastavio kao samostalni vijećnik.
Zajedno sa Seadom Kerlom, koji je nedavno napustio Stranku demokratske akcije (SDA) formirao je Klub nezavisnih vijećnika “Gluhović-Kerla”. U međuvremenu, pred Opće izbore u našoj zemlji, SDU BiH se “utopila” u NBL, te se tako može reći kako se on ponovo vratio u staro jato u kojem se nalaze Nermin Pećanac, nekadašnji predsjednijk SDU BiH i Esad Piknjač, predsjednik Općinske organizacije SDU BiH Vogošća.
Na upit šta ga je motiviralo na ovaj korak kratko je rekao:
– Kao samostalnom vijećniku u Općinskom vijeću Vogošća nedostajala mi je stranačka infrastruktura koja bi mi mogla pomoći da funkciju vijećnika obavljam što bolje i uspješnije. Teško je na vijeću parirati onima koji iz sebe imaju uigranu stranačku infrastrukturu. Nezavisna bosanskohercegovačka lista nametnula se kao logična opcija kojoj sam se i priključio. Radi se o ekipi koja predstavlja jednu lijepu priču i koja, zasigurno, ima dobar potencijal u Vogošći – kazao je Alija.
 
 
(avaz)
Objava Izašao iz jedne stranke, priključio se drugoj, a onda tako opet postao dijelom prve pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement