Connect with us

BiH

IZETBEGOVIĆ: Čovićev odlazak u Banja Luku jačanje hrvatsko-srpskog sav…

Volim Jajce

Published

on 
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović u intervjuu za portal Faktor.ba komentirao je odlazak predsjenika HDZ-a BiH Dragana Čovića u Banjaluku gdje je prisustvovao jednom od događaja u okviru obilježavanja Dana Republike Srpske.
Na upit kako tumači Čovićev potez odlaska u Banjaluku, a nakon toga i Beograd, Izetbegović je odgovorio:
“Tumačim ih kao pokušaj daljeg jačanja hrvatsko-srpskog savezništva u BiH i na Balkanu, odnosno stavljanja Srba u BiH i u Srbiji na stranu politike koju vodi HDZ u BiH”.
“Ne znam hoće li Dragan Čović povući neke pouke iz ove neugodnosti, ali nadati se da će konačno shvatiti neke očevidne činjenice i promijeniti kurs. Recimo, umjesto na Dan RS doći po prvi put s reprezentacijom HDZ-a na bajramski prijam kod reisu-l-uleme Kavazovića, onako kako mi iz SDA redovito odemo na božićni prijam kod kardinala Puljića, podržati potpisivanje ugovora s Islamskom zajednicom, onako kako smo mi podržali potpisivanje sporazuma s Katoličkom crkvom u BiH i tako dalje. Čović ode na proslavu neustavnog nacionalističkog praznika koji vrijeđa i Hrvate i Bošnjake, i onda se žali na ‘sarajevsku politiku’ koja ga ‘sotanizira’, i koja ga je ‘bez razloga omrzla Bošnjacima’. Istovremeno se pretvara da ne primijeti žestoke kritike najvećeg dijela javnosti u Hrvatskoj, pa i dijela hrvatske javnosti u BiH”, kazao je Izetbegović./HMS/Feed: VolimJajce.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement
The location could not be found.