Connect with us

BiH

Izetbegović: HDZ i SDA se u 99 posto stvari slažu

Avatar

Published

on

Izetbegović: HDZ i SDA se u 99 posto stvari slažu

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović je nakon jučerašnjeg dogovora s liderima SBB-a i DF-a Fahrudinom Radonjičićem i Željkom Komšićem gostujući na TV Hayat najavio kad planiraju krenuti u smjenu aktualne Vlade Kantona Sarajevo.

Govorio je i o odnosu sa HDZ-om BiH.

– Kada imate jedan bolan zub u glavi, a sve ostalo dobro radi… naravno da primjećujete onaj jedan zub. HDZ i SDA se u 99 posto stvari slažu kada su u pitanju bitne stvari. Ali se ne slažemo u principu na kojem stoji država: da li je to građanski ili etnički princip. Oni bi preferirali etnički princip do kraja. Mi to ne bi uradili. U ovoj zemlji imaju tri konstitutivna naroda, i četiri politička, kazao je on.

Osvrnuo se i na pitanje grada Mostara i na mogućnost da građani ovog grada napokon dobiju mogućnost da biraju lokalnu vlast.

– Mi te ljude nećemo pritiskivati. Srušili su im grad, srušili su im most, imali su šest općina, uzeli su im to, imali su dogradonačelnika, uzeli su im to… SDA neće na to sve dalje pritskivati ljude, da se degradira pozicija Bošnjaka u Mostaru. Sumnjam da su u stanju mostarski HDZ i SDA da se nađu. Vjerovatno će se desiti da CIK, ustavni sud ili OHAR da nešto urade i poprave stvar, smatra Izetbegović.

 

 

(oslbodjenje.ba)

Objava Izetbegović: HDZ i SDA se u 99 posto stvari slažu pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement