Klik Jajce
BiH Jajce Online

Izrečena disciplinska mjera: Gordana Tadić premještena s mjesta glavne tužiteljice

Prvostepena disciplinska komisija za tužioce Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) donijela je odluku po disciplinskoj tužbi Ureda disciplinskog tužioca (UDT) VSTV-a BiH protiv tužene Gordane Tadić, glavne tužiteljice Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

“Odlukom se utvrđuje disciplinska odgovornost tužene za disciplinske prekršaje, odnosno postupanje suprotno članu 5.2. Etičkog kodeksa za tužioce koji propisuje da će tužilac posvetiti profesionalnu djelatnost svojim dužnostima, koje uključuju ne samo obavljanje tužilačke funkcije, nego i ostale poslove relevantne za poslovanje tužilaštva, čime je iskazala nemar i počinila disciplinski prekršaj iz člana 57. tačka 8. ‘nemar ili nepažnja u vršenju službenih dužnosti“ i tačka 17. „propuštanje, iz neopravdanih razloga, da postupi u skladu s odlukama, naredbama ili zahtjevima Vijeća’ Zakona o VSTV BiH”, saopšteno je iz VSTV-a BiH.

Kako se nadalje navodi, tuženoj se za navedene disciplinske prekršaje, na osnovu odredaba člana 58. stav 1. tačka (e) i člana 59. Zakona o VSTV-u BiH, izriče disciplinska mjera: Premještanje s mjesta glavne tužiteljice Tužilaštva Bosne i Hercegovine na mjesto tužiteljice Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Protiv ove odluke se može izjaviti žalba Drugostepenoj disciplinskoj komisiji VSTV-a BiH u roku od osam dana od dana prijema odluke, navodi se u saopštenju.

(Fena)

Agencije

The post Izrečena disciplinska mjera: Gordana Tadić premještena s mjesta glavne tužiteljice appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Fortenova prodala Ledo za 615 miliona evra

Jajce Online

Avion se srušio na auto u kojem su bili majka i sin

Jajce Online

Šehić: Još uvijek ne znam gdje ću igrati naredne sezone, to će biti moja lična odluka

Jajce Online