Connect with us

Jajce

Ja ne pišem demante, već sam za živog čovjeka

Avatar

Published

on

Nakon demanta općinskog načelnika Edina Hozana na tekst “Jajce: Stanovnici Kamenica protiv gradnje azila za pse” koji je objavljen na našem portalu 22.9.2020. godine, uslijedila je i reakcija na društvenim mrežama Snežane Ružičić, načelnice opštine Jezero:

-Ja sam došla na poziv Srba povratnika u Kamenice u Jajcu – poziv je glasio na načelnika Jajca gospodina Hozana i mene, i uvijek ću doći! Ja sam neko, ko je prvi od sastanaka prilikom dolaska na mjesto načelnika Jezera organizovao s povratnicima Srbima u Jajce i rekla da sam za njih tu, ako im zatreba prijateljska podrška.

Prilikom odazivanja na poziv povratnika, zvala- bezuspješno i poslala sms kolegi Hozanu da ću doći i da se vidimo. Na sastanak sam otišla, očekujući kolegu i da mu predložim da azil izmjestimo na dio nenaseljenog područja dijela entiteta RS koji graniči u šumskom dijelu u Bravnicama, kako bismo riješili problem pasa lutalica koji postoji i u Jezeru.

Odlazak na ovaj sastanak bila je prvenstveno moja odluka i nešto što bi ponovo uradila i sutra.

S punim pravom smijem reći da sam više puta inicirala zajedničke sastanke u realizaciji jako bitnih projekata za ove dvije opštine, jer Jajce i narod u njemu je nešto što beskrajno volim.

Učestvovala sam u mnogim aktivnostima koje su se u Jajcu orgnizovale kao što su Plivske omahe, okrugli stol “Uspješna žena, uspješna zajednica” na kojem je pored mene sudjelovala i Amra Babić, gradonačelnica Visokoga te razni prijemi, turistički i kulturni događaji koji su važni za sami grad Jajce.

Što se tiče mojih povratnika, ja sam neko ko asfaltira puteve, radi na rekonstrukciji vodovodne mreže uz lobiranje Medžlisa Islamske zajednice Jajce. Tako su Bošnjaci u Đumezlijama dobili novi vodovod, a u Čerkazovićima novi asfalt i rasvjetu.

Ja ne pišem demante, već sam za živog čovjeka uvijek tu kada mu treba podrška, ne vodeći se kako mu je ime, napisala je načelnica Ružičić.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement