Connect with us

BiH

Jačati kapacitete zdravstvenog sustava RS-a zbog mogućeg drugog vala korone

Avatar

Published

on

Jačati kapacitete zdravstvenog sustava RS-a zbog mogućeg drugog vala korone

Republika Srpska može računati na dalju podršku Svjetske zdravstvene organizacije u segmentu dijagnostike, ali i daljeg jačanja kapaciteta i spremnosti na odgovor za predstojeću sezonu gripa i pojave novog koronavirusa na jesen – rečeno je tijekom sastanka ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alena Šeranića s predstavnicima Svjetske zdravstvene organizacije.

Predstavnici Svjetske zdravstvene organizacije, koje je predvodio šef Ureda Svjetske zdravstvene organizacije u BiH Victor Olsavszky, izrazili su zadovoljstvo provedenim mjerama i dosadašnjim aktivnostima Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i Instituta za javno zdravstvo RS vezanih za pojavu novog koronavirusa.

-Naglašena je potreba nastavka suradnje u razmjeni informacija i podrške u prijelaznom razdoblju ublažavanja mjera – priopćeno je iz entitetskog resornog ministarstva.

Šeranić je upoznao predstavnike Svjetske zdravstvene organizacije s mjerama nadzora koje se još uvijek provode, postupanjima s osobama koje su pod zdravstvenim nadzorom, kao i protokolima za dijagnostiku i uspostavljenim kapacitetima za dijagnostiku u četiri laboratorija u RS.

I u ovom razdoblju, za vrijeme izvanredne situacije, naglasio je Šeranić, Fond zdravstvenog osiguranja RS financira zdravstvene usluge za sve građane, u javnim zdravstvenim ustanovama, bez ovjeravanja zdravstvene knjižice.

Posebno je bilo riječi o nastavku epidemiološkog nadzora nad novim koronavirusom, ali istovremeno i na povratku zdravstvenog sustava u puni kapacitet pružanja ostalih zdravstvenih usluga stanovništvu uz mjere prevencije širenja virusa, priopćeno je iz Ministarstva zdravlja RS.

bhrt.ba

Objava Jačati kapacitete zdravstvenog sustava RS-a zbog mogućeg drugog vala korone pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement