Connect with us

Jajce Online

Jagodić: Dovođenjem Brtana smo zaokružili ono što smo željeli, ali sam igrače upozorio

Avatar

Published

on

Fudbaleri Borca su danas odigrali internu kontrolnu utakmicu u kojoj su se Banjalučani podijelili u dva tima – bijeli i crveni.

Fudbaleri Borca su danas odigrali internu kontrolnu utakmicu u kojoj su se Banjalučani podijelili u dva tima – bijeli i crveni.

Završeno je bez pobjednika 1:1, a Vlado Jagodić je bio zadovoljan viđenim i napomenuo je da u ovoj utakmici nije želio koristiti starije igrače, pošto je želio pogledati one mlađe.

“Ova utakmica je odigrana jer imamo mnogo mladih igrača iz našeg pogona, a tu su i dva igrača na probi. Neki stariji igrači su trenirali i danas ih nisam izlagao naporima. Želio sam da imamo dvije ravnopravne ekipe. Zadovoljan sam kako su momci istrčali, vidi se veliki umor, ali uzimajući u obzir da je ovo faza priprema kad je to normalno, nemam nikakvu primjedbu. Najdraže mi je da se niko nije povrijedio”, rekao je Jagodić nakon utakmice.

“Od sutra već nastavljamo dalje. Završavamo drugi mini-ciklus. Svi su na raspolaganju, danas je i Lukić radio normalan trening. Kajkut, Vranješ i Jovanović nisu igrali. Trenirali su odvojeno jer nisam smatrao da trebaju igrati”, dodao je strateg Banjalučana.

Jagodić trenutno na treninzima raspolaže sa preko 30 fudbalera, a na pripreme na Zlatibor će povvesti njih 28. Jasno je da će spisak morati biti skraćen.

Također, Jagodić je rekao kako je dovođenjem Marka Brtana najvjerovatnije kompletirana igračka križaljka Borca za predstojeću sezonu, ali je i upozorio svoje igrače.

“Nadam se da smo od utorka pojačani sa Markom Brtanom, koji još treba da prođe ljekarske preglede i da se testira na Covid 19. Nadam se da će biti u autobusu za put na Zlatibor. Dovođenjem Brtana smo zaokružili ono što smo željeli. Naravno, rekao sam igračima da ukoliko nakon priprema na Zlatiboru uvidimo da nam je potrebno novih igrača, to ćemo i učiniti, a ja se nadam da neće biti potrebe za tim”, zaključio je Jagodić.

Uskoro će Borac putovati na pripreme na Zlatibor, a sezona Premijer lige BiH počinje 1. augusta.

Banjalučani će također našu državu predstavljati u Evropskoj ligi, a meč prvog pretkola bi trebali igrati u drugoj polovini augusta.

KOMENTARI

Scsport.ba

Objava Jagodić: Dovođenjem Brtana smo zaokružili ono što smo željeli, ali sam igrače upozorio pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement