Connect with us

Jajce Online

Jagodić: Ekipa ima potreban kvalitet i iskustvo, nadam se da ću “probu…

Avatar

Published

on

Vlado Jagodić preuzeo je nedavno Borac, nakon što je klupu banjalučkog kluba napustio Branislav Krunić, a u prvoj utakmici poslije povratka u redove Banjalučana poražen je od Veleža na gostovanju.

Vlado Jagodić preuzeo je nedavno Borac, nakon što je klupu banjalučkog kluba napustio Branislav Krunić, a u prvoj utakmici poslije povratka u redove Banjalučana poražen je od Veleža na gostovanju.

Iskusni trener kaže kako Borac ima potrebni kvalitet i iskustvo kako bi došao do željenog cilja, a to je plasman u Evropu.

“Pratio sam Borac i prije ovih dešavanja. Paklena sedmica je iza nas. Ta tri vezana poraza protiv jakih ligaša, koja su se desila u kratkom periodu, naravno da su ostavili utisak koji nije povoljan, ali u svakom slučaju svjestan sam šta sam preuzeo. Razgovarali smo još pred put u Međugorje i utakmicu sa Veležom. Ja sam rekao da ova ekipa sigurno ima kvalitet i iskustvo. I to iskustvo koje je potrebno za sami vrh. Ova ekipa realno može napraviti što je cilj kluba, a to je Evropa”, rekao je Jagodić, dodavši:

“Bez obzira što smo izgubili u Mostaru, ja dalje ne mijenjam mišljenje. Razočaran sam kako smo odigrali. To su stvari koje moramo brzo riješiti. Nadam se da ćemo ih riješiti u narednih dva-tri dana, kako bi spremni dočekali utakmicu protiv Slobode. Ulazimo u posljednju trećinu prvenstva i više nema popravnog, ako se želimo kvalifikovati u evropska takmičenja, onda moramo ostvarivati pobjede. Poslije ove negativne serije, zašto ne bismo napravili pozitivnu?! Svaka naredna utakmica je najbitnija. Igračima sam rekao sam im da moraju dići glavu, da su ovdje angažovani zato što vrijede i zato što mogu donijeti rezultat”.

Borac u narednom kolu dočekuje Slobodu na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, a Jagodić se nada da će “probuditi” igrače nakon negativnog niza od tri uzastopna poraza.

“Računati nešto unaprijed nije dobro. Uzimajući u obzir da smo u negativnom trendu, najbitnije je pobijediti narednu. Znam da tu ima grča, svjesni su i igrači da nisu pružili ono što mogu. Ja se nadam da ću ih “probuditi”. Nakon utakmice sa Slobodom, razmišljat ćemo o narednoj protiv Čelika. Moja želja je da do reprezentativne pauze napravimo barem zadovoljavajući priključak, a onda da u pauzi napravim prave stvari koje planiram da uradim, jer ova ekipa ima resurse”, dodao je Jagodić.

Borac za susret protiv Slobode nema suspendovanih fudbalera, dok jedino Lučić trenira po posebnom programu.

PREMIJER LIGA BIH

KOMENTARI

Scsport.ba

Objava Jagodić: Ekipa ima potreban kvalitet i iskustvo, nadam se da ću “probuditi” igrače pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement