Connect with us

Jajce Online

Jagodić: Ona ekipa koja prije krene u grupni rad bit će u prednosti, favorizuju se timovi u FBiH

Avatar

Published

on

Trener Borca Vlado Jagodić nada se da će klubovi u što skorijem roku dobiti zeleno svjetlo za povratak na terene, jer smatra da će biti potrebno barem tri sedmice treninga prije nastavka sezone.

Trener Borca Vlado Jagodić nada se da će klubovi u što skorijem roku dobiti zeleno svjetlo za povratak na terene, jer smatra da će biti potrebno barem tri sedmice treninga prije nastavka sezone.

Pauza traje već skoro dva mjeseca, lopta u Premijer ligi BiH miruje od 12. marta, a strateg banjalučkih “crveno-plavih” svjestan je da je to sigurno ostavilo traga na fudbalerima.

“Naravno da svi želimo da se vratimo na terene što prije, ali prije svega najvažnije je da više nema bolesnih i žrtava virusa korona. Svi smo nestrpljivi, kondicioni trener Zlojutro i ja pokušavamo da zadržimo momke u optimalnom stanju da bi onog trenutka kada dobijemo signal mogli da izađemo barem u manjim grupama na trening. Vidim da to i drugi klubovi praktikuju, pogotovo u Federaciji BiH“, rekao je Jagodić za ATV.

Velika sreća za njegov tim je što su inostrani igrači ostali u Banjoj Luci te je ekipa biti na okupu i svi će moći na teren onog trenutka kada budu stvoreni uslovi. Jagodić smatra i da će timovi koji budu imali sve fudbalere na raspolaganju i koji prije budu počeli sa grupnim treninzima biti u velikoj prednosti pred nastavak šampionata.

“Znamo da mnogo ekipa ima igrače sa inostranim pasošima, a to znači da svi oni koji su ih pustili da idu kući već sada moraju da ih pozivaju da se vrate nazad. Onaj ko prije krene u grupni rad sa tri do pet igrača ili cijelim timom bit će u bitnoj prednosti. Nadam se da će dozvole za povratak treninzima biti ravnomjerne, jer ove odluke koje je Federacija BiH donijela pomalo favorizuju njihove timove. Nadam se da će i kod nas to uskoro biti slučaj, jer bi prema prognozama otprilike oko 11. maja mogli da se nadamo zelenom svjetlu“, poručio je Jagodić.

KOMENTARI

Scsport.ba

Objava Jagodić: Ona ekipa koja prije krene u grupni rad bit će u prednosti, favorizuju se timovi u FBiH pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement