Connect with us

Jajce Online

Jajački vitezovi položili cvijeće na kraljev grob

Avatar

Published

on

Povodom 558. obljetnice tragične smrti posljednjeg bosanskoga kralja Stjepana Tomaševića, koji je na današnji dan u taboru osmanskoga sultana svirepo pogubljen, nakon predaje kojoj je prethodilo obećavanje da će njemu i njegovoj obitelji biti pošteđen život, članovi Udruge “Vitezovi kraljevskoga grada Jajca” pohodili su mjesto njegovoga posljednjeg počivališta i odali mu dužnu počast.

Udruga “Vitezovi kraljevskoga grada Jajca” njeguje uspomenu na srednjovjekovnu Bosnu i njenog posljednjeg kralja koji je krunjen i tragično stradao upravo u Jajcu. Od svoga osnivanja sudjelovala je na više manifestacija u zemlji i inozemstvu promičući svoje programske ciljeve i dugu i slavnu povijest kraljevskoga grada Jajca.

Udruga najoštrije osuđuje vandalski čin, koji se dogodio jučer poslijepodne ili rano jutros, kada su nepoznati počinitelji razbacali cvijeće i svijeće koji su položeni povodom obljetnice kraljeve smrti! Kako ovo nije prvi slučaj oskvrnuća Kraljevog groba, pozivamo nadležne institucije da otkriju i kazne počinitelje.

 

The post Jajački vitezovi položili cvijeće na kraljev grob appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement