Connect with us

Jajce

Jajačkim ulicama prodefiliralo 231 maturant (FOTO)

Avatar

Published

onMaturskim defileom 231 učenika u 9 završnih razreda jajačkih srednjih škola obilježili su kraj srednjoškolskog školovanja.

U svečanom mimohodu ulicama grada zasjali su u najljepšem svjetlu. Radost njihovog slavlja došli su podijeliti s njima i njihovi roditelji, prijatelji te poznanici.
Vesela povorka zaustavila se ispred Doma kulture Jajce, gdje je maturante pozdravio je i načelnik općine Edin Hozan uputivši im čestitke sa željom za uspjeh u životu i dobre ocjene tokom nastavka školovanja.

Tom prilikom, načelnik Hozan učenicama generacije uručio je novčani dar Općine Jajce u iznosu od 400 maraka i uz posebne čestitke zaželio im mnogo uspjeha u ostvarivanju životnih ciljeva. Učenicima generacije osigurana je i općinska stipendiju za prvu godinu studija.
Treba istaći, kako su ovoga puta jajačke srednje škole iznjedrile tri učenice generacije, a to su Petra Radić (medicinska) i Matea Topić (ekonomska)  učenice Srednje škole „Nikola Šop“ Jajce i Azra Keljalić (elektrotehnička) učenica Srednje strukovne škole „Jajce“.
Od Doma kulture maturanti su se uputili ka ugostiteljskom objektu „Ladan“, gdje su nastavili slavlje, koje će potrajati dugo u noć.

Uspomene ostaju i pamte se, kao i zahvala svim profesorima i ljudima koji su još jednu generaciju maturanata izveli na pravi put. Iskrene čestitke svim maturantima i neka im je sretan novi početak.
 
Više fotografija možete vidjeti putem ovog link
 
 
 
 
(Jajce Online)Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement