Connect with us

Jajce Online

Jajčani Rijad Mraković i Ismail Hrnjić predstavljaju BiH na Balkanskom…

Avatar

Published

onProšli mjesec u Banja Luci je održano Državno karate prvenstvo u dječijoj konkurenciji (pioniri) na kojem je nastupilo 880 takmičara iz čitave Bosne i Hercegovine.
Odličan nastup na prvenstvu države imali su takmičari Karate klub „Kumite“ Jajce koji su osvojili tri medalje. Dvije srebrne medalje osvojio je Ismail Hrnjić u kategoriji borbe dječaci do 10 godina i dječaci -30 kg. Isto tako srebrnu medalju je osvojio Rijad Mraković u kategoriji borbe dječaci 11 godina do -35 kg.
Dobri rezultati sa zadnjeg takmičenja omogućili su da ova dva mlada takmičara postanu reprezentativci i predstavljaju naš grad Jajce i našu Bosnu i Hercegovinu na 24. Balkanskom prvenstvu koje će se održati 1. juna u Banja Luci.
-Siguran sam da će to odraditi dostojanstveno onako kako to dolikuje našim Jajčanima kako ih odgajaju njihovi roditelji kako to dolikuje našemu klubu. Šampioni moji vi ste za nas pobjednici samim time što ste se izborili za status reprezentativaca – istakao je Ante Katić, trener KK “Kumite” Jajce.
 
 
(Jajce Online)
Objava Jajčani Rijad Mraković i Ismail Hrnjić predstavljaju BiH na Balkanskom prvenstvu pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement