Connect with us

Jajce Online

Jajčanin dobitnik nagrade ‘Međunarodni pjesnik godine’ u Sjevernoj Ma…

Avatar

Published

on

Dana 17. avgusta, 2019. godine, u gradu Štipu, upriličena je 1. Međunarodna poetska manifestacija za literaturu, umjetnost i kulturu, simboličnog naziva “Planetopija 2019″ koja je imala za cilj okupljanje, promociju pjesnika širom regiona, te nagrađivanje onih koji su u protekloj godini skrenuli pažnju svojim radom.

Na istoimenoj manifestaciji, nagrađen je bosanskohercegovački književnik Nermin Delić. Njemu je ove godine pripala počasna nagrada “Međunarodni pjesnik godine” zbog uvezivanja balkanskih pjesnika širom regiona i promociji i popularizaciji balkanske poezije kroz jedinstveni online balkanski kontest poezije “Mili Dueli”, inspirisan i vođen njegovom idejom.

nermin delic
Nermin Delić: Diploma “Međunarodni pjesnik godine”, Štip, Sjeverna Makedonija (2019)

Pored ove nagrade, na manifestaciji je dobio još nekoliko priznanja : za pjesmu “Dom” (1. nagrada u kategoriji poezije) i za knjigu “Rustemov Ah” (u kategoriji knjige za odrasle).

Također, dodijeljena mu je nagrada Gran Prix poetskog festivala. Manifestacija je organizovana u organizaciji Milice Paulus i Akademije Euroart.

 

 

 

(milidueli.com)

Objava Jajčanin dobitnik nagrade ‘Međunarodni pjesnik godine’ u Sjevernoj Makedoniji pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement