14.8 C
Jajce
Subota, 21 svibnja, 2022
BiH

Jajčanin izabran za zamjenika predsjednika HDZ-a 1990

U Mostaru je danas završen izborni sabor Hrvatske demokratske zajednice 1990. Za predsjednika stranke ponovno je jednoglasno izabran dosadašnji predsjednik Ilija Cvitanović.

No kako je HDZ199o uzeo neki novi, produktivniji smjer pokazuje činjenica kako je sastav predsjedništva stranke uistinu “osvježen” novim mladim kadrovima koji će itekako imati što reći u sljedećim izbornim utakmicama.

Kao zamjenik predsjednika izabran je predsjednik OO HDZ1990 Jajce, Stipe Tokić i time je Cvitanović poslao vrlo snažnu poruku Središnjoj Bosni. Poruku u kojoj HDZ1990 u Središnjoj Bosni postaje vrlo ozbiljna hrvatska politička opozicija koja će kritički puno odgovornije djelovati i u javnom prostoru i u svojim lokalnim sredinama.

Važna je poruka i činjenica kako su mjesto u predsjedništvu našli i Predsjednik ŽO HDZ1990 Ante Bilić, saborski zastupnik i vrlo uspješni kulturni djelatnik, ali i Marija Silva Vidović, vijećnica HDZ1990 u općinskom vijeću Travnik, javnosti poznata kao osoba koja se usprotivila odluci o povećanju paušala u Travniku.

U predsjedništvu je predsjednik OO HDZ1990 Vitez Bojan Vidović koji je vrlo mudrom politikom “spasio” načelničku poziciju u Vitezu, a HDZ1990 doveo na poziciju dva vijećnika.

U predsjedništvo je ušao i Ivan Križanović koji je samo prije dva dana postao predsjednik OO HDZ 1990 Busovača, ali osoba koja iza sebe ima izuzetnu publicističku karijeru i netko tko je pokrenuo vrlo bitan proces ne slaganja s neprincipijelnim politikama HDZ-u pojedinim općinama.

Kada se uzme u obzir kako se radi o mladim i ambicioznim ljudima, koji će sigurno donijeti novu energiju stranci, sasvim je jasno kako je ovakvim potezom u kojem se Središnjoj Bosni dao izuzetan značaj u predsjedništvu šalje poruka od strane novog7starog predsjednika Cvitanovića kako se radi o vrlo ozbiljnom i vrlo perspektivnom projektu.

Može se slobodno napisati kako je ovakvim potezima Cvitanović krenuo u potpunu promjenu percepcije prema ovoj političkoj stranci i najavio puno aktivnije sudjelovanje na političkoj sceni.

 

 

(centralna.ba)

The post Jajčanin izabran za zamjenika predsjednika HDZ-a 1990 appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Od danas Evropljanima za ulazak u Britaniju obavezan pasoš

Jajce Online

Pretežno sunčano, temperatura do 40 stepeni

Jajce Online

Asja i Natalia optužene da su 17 Ukrajinki vrbovale i iskorištavale za prostituciju u BiH

Jajce Online