Connect with us

Jajce Online

Jajčanin Sanjin Zejnilagić druga”lasta” na Bentbaši

Avatar

Published

on

Drugoplasirani je bio Jajačnin Sanjin Zejnilagić sa adresom boravka u Sarajevu sa 55,5 bodova, a treće mjesto je osvojio Danko Dangubić iz Konjica sa 55 bodova.

Veliki broj Sarajlija, turista i ljubitelja ove vrste ekstremnog sporta okupio se kako bi uživao u pravoj adrenalinskoj predstavi koju su izveli najuspješniji skakači iz BiH, regije i zemalja EU.

Skakači su se predstavili i u kategoriji visinski-figurativni skokovi po pravilima sličnima kao i za Svjetski kup u visinskim skokovima u vodu, kao i po pravilima takmičenja u tradicionalnim skokovima u vodu. Novina u odnosu na četiri prethodna takmičenja je ta što je platforma za skokove postavljena na većoj visini.

U revijalnom dijelu sarajevskoj publici su se predstavili trostruka prvakinja Red Bull Cliff Diving, osvajačica zlatne medalje sa nedavno održanog svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji i trenutno vodeća u ukupnom poretku za 2019. godinu Rhiannan Iffland iz Australije, te svjetski prvak Red Bull Cliff Diving 2017. godine, osvajač bronzane medalje sa svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji, pobjednik prvog takmičenja Red Bull Cliff Diving u Mostaru i trenutno drugoplasirani u ukupnom poretku, Meksikanac Jonathan Paredes.

Od 17 sati planirana je zabava za sve prisutne. Građane će zabavljati najpopularniji regionalni DJ dvojac After Affair, a zabava će trajati do 23 sata.

O sigurnosti svih učesnika i ove godine brinu pripadnici Federalne uprave civilne zaštite koji će po potrebi pružiti i medicinsku pomoć. Također, osigurali su i tuševe za takmičare.

Kiša koja je povremeno padala nije omela učesnike niti posjetioce koji su istakli zadovoljstvo što mogu uživati u ovakvom sportskom događaju u Sarajevu.

Događaj je organizovalo Udruženje za promociju sporta i turizma “SporTur” na čijem čelu je bosanskohercegovački skakač Dino Bajrić. On je istakao da treba promovisati tradicionalnu “lastu” koja postoji već 500 godina, kao i da treba skrenuti pažnju na Bentbašu kao lokaciju koja ima veliki potencijal.

(Klix)

Objava Jajčanin Sanjin Zejnilagić druga”lasta” na Bentbaši pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement