Connect with us

Jajce

Jajčaninu potrebno još 10.000 KM da kupi protezu

Avatar

Published

on

Jajčanin Ermin Omerović (18) nakon srednje škole je krenuo da radi u jednoj od jajačkih firmi i nakon samo par mjeseci rada, uslijed nesretnog događaja, mašina mu je doslovno samljela desnu ruku. Sreća u nesreći, ili bolje rečeno, sudbina je bila takva, da je u zadnji čas uspio da spasi drugu ruku.

Ruka se ne može nadomjestiti, ali ipak postoji proteza koja mu može olakšati život.

Proteza ima 14 funkcija, a omogućit će mu da koristi telefon, računar i da jede.Ona košta ogromnih 110.000 KM, s tim da je kompanija Otto Bock od sebe dala 40.000 KM, a porodica skupila 40.000 KM..

Apel koji je pokrenula humanitarna organizacija Pomozi.ba prije par mjeseci krenuo je u dobrom smjeru, ali u momentu kada je falilo 15.000 KM dobili su obećanje s jedne strane da će sav iznos biti osiguran te smo smatrali da je akcija završena.

Međutim, donacija vjerovatno iz opravdanih razloga nikada nije došla, te su sada odlučili da ponovnom objavom pokušaju skupiti još spomenutih 10.000 KM koji u ovom trenutku nedostaju.

Podrška Begovića

Ovaj mladić iz Jajca imao je jako dobre afinitete i talenat da postane vrhunski golman, ali njegova nesreća je ugasila dječačke snove da jednog dana brani za fudbalsku reprezentaciju BiH.

Kupovinom proteze postoji mogućnost da ponovo stane između dvije stative.

Nedavno mu je pružio podršku i je njegov idol, bh. golman Asmir Begović koji je još jednom pokazao da uz golmanske posjeduje i ljudske kvalitete. Mladi Omerović, kao i njegovi roditelji, bili su oduševljeni gestom naše bivšeg reprezentativca kao i poklonima.

Žiro račun

Pored broja 17013, uplate se mogu vršiti i na standardne račune na koje se mogu izvršiti uplate. Osim preko PayPal: [email protected].ba, novac se može uplatiti iz BiH i to na: 154-180-20085330-48 koji je otvoren kod Intesa Sanpaolo Bank BiH.

Za novčane uplate iz inostranstva mogu se vršiti također putem Intesa Sanpaolo Banka BiH i to na: SWIFT CODE: UPBKBA22, IBAN: BA39 1541802008533048. Sa naznakom primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo te svrha: Ermin Omerović

 

Za novčane uplate na račun Pomozi.ba u Austriji:

ERSTE BANK

IBAN: AT64 2011182266475400

BIC: GIBAATWWXXX

Wien, Oestereich

Name: hilfhelfen-pomozi.ba

Verwendungszweck: Ermin Omerović

 

 

(avaz)Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement