Connect with us

Jajce

Jajčanka Ivana Ladan: Kao da sve sanjam

Avatar

Published

on

U Sarajevu je održan 24. izbor najljepše djevojke u Bosni i Hercegovini, koja će našu zemlju predstavljati u decembru u Londonu.

Među 22 prelijepe finalistkinje po ocjenama žirija ubjedljivo najljepša je bila Ivana Ladan iz Jajca, koja je nosila redni broj 4. Krunu najljepše djevojke u ovom izboru ljepote novoj Miss BiH predala je Anđela Paleksić iz Sarajeva, koja je našu zemlju predstavljala na svjetskom izboru ljepote u Kini.

Prva pratilja je Dajana Veriš iz Banja Luke, a druga Amina Smajić iz Kladnja. Miss interneta za 2019. je Kristina Perić iz Dervente. Miss televoltinga Ivana Ignjatović iz Šamca, A šarma Elvedina Hodžić iz Živinica. Miss fotogeničnosti za 2019. je Dunja Marić iz Doboja, a Foto model je Nataša Arsenijević iz Bijeljine.

Ivani je krunu predala Anđela Paleksić iz Sarajeva Foto: (M. Tabaković)

– Zaista sam iznenađenja, nisam ovo očekivala. Kada sam čula da su prozvali moj broj, nisam mogla da vjerujem. Kao da sve sanjam. Za ovo takmičenje sam se pripremala 10 dana u Biogradu i tri u Sarajevu, a upoznala sam 21 predivne cure sa kojima ću sigurno ostati u kontaktu. Ovo je za mene jedno prelijepo iskustvo i trenuci koje ću sigurno dugo pamtiti – kazala je Ladan za “Avaz”.

Nova Miss BiH nam je kazala kako će sa ponosom predstaviti Bosnu i Hercegovinu na svjetskom izboru ljepote koje će se održati krajem ove godine u Velikoj Britaniji.

Kao i svih proteklih godina, izbor za Miss promovira mladost, ljepotu, inteligenciju, pozitivne vrijednosti našeg društva, te posebno promovira teme koje su od općeg interesa za čitavo društvo.

O samoj organizaciji izbora, pripremama, kao i sljedećim koracima za “Avaz” je govorila izvršna direktorica Direkcije “Miss BiH za Miss Svijeta” Stela Zubak Jovanović.

Zubak - Jovanović: Posao još nije završen, nakon ovog izbora slijede i velike pripreme za novu missicu - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Zubak – Jovanović: Posao još nije završen, nakon ovog izbora slijede i velike pripreme za novu missicu Foto: (M. Tabaković)

– Osjećam se fantastično, završili smo još jedan veliki projekat i za nas je trenutno osam mjeseci rada. Organizirali smo jako puno kastinga, regionalnih izbora i evo danas smo promovirali 22 najljepše djevojke u BiH – kazala je Zubak-Jovanović.

Posao još nije završen, nakon ovog izbora slijede i velike pripreme za novu missicu.

– Ivana Ladan već sredinom novembra putuje u London, tome će prethoditi njena priprema i opremanje njene odjeće, snimanje fotografija, te spotova na turističkim lokacijama u našoj zemlji. Ona će predstavljati našu zemlju među 130 ostalih zemalja iz cijeloga svijeta – kazala je izvršna direktorica Direkcije.

Prethodnih godina Direkcija je promovirala razne humanitarne akcije, a ove godine pomoć je usmjerena Srednjoj muzičkoj školi u Tuzli koja je u cijelosti oštećena.

– Mi smo akciju pod nazivom “I mi hoćemo svoju školu” pokrenuli još prošle godine kada smo krenuli sa humanitarnim telefonom. Nakon što je ta priča 6 godina bila zatvorena i svih tih godina niko ništa nije pokrenuo, nakon naše kampanje i apela, ta je priča opet aktivirana. Mi nećemo stati dok učenici ne dobiju svoju školu natrag – dodala je Stela Zubak-Jovanović.

 

 

(avaz)Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement