Connect with us

BiH

JAJČANKA JULIJA JAKEŠEVIĆ KANDIDATKINJA HDZ-A ZA SABOR REPUBLIKE HRVAT…

Avatar

Published

on

Parlamentarni izbori u Republici Hrvatskoj održat  će se u nedjelju, 5. srpnja, a  u inozemstvu, u hrvatskim diplomatsko-konzularnim predstavništvima, u subotu, 4. i u nedjelju, 5. srpnja.

U Hrvatski sabor bira se 151 zastupnik, 140 u deset izbornih jedinica u R. Hrvatskoj, tri zastupnika biraju hrvatski državljani s prebivalištem u inozemstvu, a osam pripadnici nacionalnih manjina u 12. jedinici koju čini cijela država.

Hrvati u Bosni i Hercegovini  koji nemaju prebivalište u R. Hrvatskoj, glasuju  u 11. izbornoj jedinici koju čini cijela dijaspora. Biračka mjesta bit će u Vitezu, Sarajevu, Livnu, Mostaru, Tuzli i Banja Luci.

Liste za 11. izbornu jedinicu predali su, između ostalih, HDZ (nositeljica liste Zdenka Bušić),  neovisni kandidat Željko Glasnović  (ujedno nositelj liste) i Most nezavisnih lista – HRS (nositelj Slaven  Raguž).

 

Na listi Hrvatske demokratske zajednice je i naša sugrađanka Julija Jakešević,  dipl. politolog, vijećnica HDZ-a BiH u Općinskom vijeću Jajce i tajnica  Zajednice žena „Kraljica Katarina Kosača“ Jajce.   

Volimjajce.comFeed: VolimJajce.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement