Klik Jajce
Jajce Jajce Online

Jajce: Bogić osuđen na četiri mjeseca zatvora zbog trovanja i ubijanja životinj

Općinski sud u Jajcu osudio je na četiri mjeseca zatvora 57- godišnjeg Vinka Bogića zbog produženog krivičnog djela mučenje i ubijanje životinja po optužnici Kantonalnog tužilaštva Travnik, piše Faktor.ba.

Bogić je optužen jer je u vremenskom periodu od 15. februara do 7. aprila 2020. godine na području Općine Jajce nanosio nepotrebne boli životinjama.

Naa taj način prouzrokovao uginuće većeg broja životnja, tako što je napravio smjesu od mljevenog mesa i pesticida karbofurana u obliku kuglica. On je zatim u naseljenim mjestima i užem gradskom jezgru Općine Jajce, gdje borave napušteni psi i druge životinje, kao i na mjestima gdje vlasnici pasa izvode ljubimce u šetnju, ostavljao otrovnu smjesu, svjestan da svojom radnjom može usmrtiti životinje ili im nepotrebno nanijeti bol i patnju.

Optuženi je tom prlikom izazvao trovanje većeg broja napuštenih pasa, ali i pasa u vlasništvu Fikreta Keljalića, Ismeta Popaje, Ivice Brtana, Merime Dankić, Mladena Crnoje, kao i mačke u vlasništvu Alena Mandžo, te dvije divlje životinje – kune.

 

(Faktor.ba)

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

U Republici Srpskoj 39 novozaraženih koronavirusom, među njima osam medicinskih radnika

Jajce Online

Pjanić: Nema problema da preuzmem odgovornost, ali svi moraju igrati kao i u klubovima

Jajce Online

U Brčkom danas vakcinacija zdravstvenih radnika

Jajce Online