Connect with us

Jajce

Jajce: Danas smo ponovo ubili kralja

Avatar

Published

on

Poslije jučerašnjeg polaganja cvijeća i paljenja svijeća povodom 558. godišnjice smrti posljednjeg bosanskog kralja Stjepana Tomaševića, danas smo na njegovom grobu, nacionalnom spomeniku Bosne i Hercegovine “Kraljev grob”, zatekli žalostan i jadan prizor, koji je za svaku osudu.

Neodgovorni građani, nošeni ne znam kojim motivima, razbacali su cvijeće i svijeće sa stećka koji predstavlja posljednje počivalište našega tragično stradaloga kralja.

Ovo nije prvi slučaj da se oskrnavljuje Kraljev grob i nacionalni spomenik koji je pod zaštitom države. U dva navrata su uništavane informativne ploče, koje je država postavila, a što predstavlja kazneno djelo. Policija nikada nije otkrila počinitelja/e ovih kaznenih djela, kao što, vjerojatno, nikada neće otkriti ni počinitelja ovoga vandalskoga čina.

Kakva smo to država i kakav smo to narod/i kada uništavamo ono što simbolizira povijest naše države? Moramo znati da povijest Bosne i Hercegovine ne počinje, niti završava, s dinastijom Kotromanića, kao ni sa sultanom Mehmedom II. El Fatihom. Povijest je kompleksna, kao i ova država, i svaki razuman čovjek bi to trebao prihvatiti. To je ono što bi nas trebalo spajati, a ne dijeliti!

Sada mi je jasnije i zbog čega se opstruira nastavak radova na uređenju ovoga nacionalnog spomenika Bosne i Hercegovine!

Počinitelji/vandali, sramite se!!!

Fotografija od jučer i u nastavku od jutros…

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement