18.6 C
Jajce
Nedjelja, 14 kolovoza, 2022
Jajce

Jajce dobija novi adrenalinski park za djecu

Ovu izuzetno plodnu godinu poentirali smo danas jednim posebno vrijednim projektom. Usuđujemo se kazati – projektom za dušu! Ima tome više razloga, navode iz Extreme Sports Club Scorpio.

Jajce samo po sebi – muzej pod otvorenim nebom, evo, dobija još jedan divan sadržaj za mališane, zahvaljujući razumijevanju i vizionarstvu općinskih vlasti koje predvodi inventivni načelnik Edin Hozan.

Izbor lokacije priča je za sebe i, bez puno objašnjavanja, treba ga posjetiti i doživjeti u svoj njegovoj izazovnoj i jedinstvenoj ljepoti.

-Imao sam privilegiju da to prvi put osjetim davne 1975. godine, zimujući sa zeničkim izviđačima upravo na ovom mjestu. Omladinskog centra s drvenim barakama, nama, tadašnjim poletarcima, toplijim i dražim od bilo kakvog hotela, više nema. Ostale su uspomene, koje traju i koje su motiv više da smo ovaj park uradili s puno ljubavi i emocija. Ostaje čišćenje terena, uređenje stazica i otvorenje s dobrodošlicom mališanima željnih novih izazova i uzbuđenja – drugačijih, zdravijih i sigurno ljepših od onih virtualnih, naveli su.

(Jajce Online)

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Općina Jajce objavljuje: Konačna lista subvencioniranja prvog stambenog zbrinjavanja

Glavni Urednik

Jajce: Sead Dizdar najstariji, a Ilhana Keljalić najmlađi učesnik ‘Marš mira’

Jajce Online

SDA Jajce: Vijećnici HDZ 1990 i Nip nisu za pomoć poljoprivrednicima

Jajce Online
error: Alert: Odabir sadržaja je onemogućen!!