Connect with us

Jajce

Jajce dobija tržnicu sa pijacom i javnom garažom

Jajce Online

Published

onOpćina Jajce planira velike investicije u okviru Urbanističkog projekta “Trgovački centar – Željeznička stanica Jajce”. Uskoro bi mogla početi izgradnja gradske tržnice sa pijacom, čija se vrijednost zajedno sa projektom javne garaže procjenjuje na 4 mil KM.
Ljetos je počela izgradnja tržnog centra Bingo, a u okviru istog projekta predviđen je i stambeni kompleks.

Oglasi

Tuzlanska kompanija Bingo kupila je sredinom jula 2016. godine neizgrađeno gradsko zemljište u Jajcu, putem javnog nadmetanja, na kome je u toku gradnja tržnog centra. Otvaranje je najavljeno za 2018. rekli su za eKapiju iz kompanije Bingo.
– Ovo je velika i značajna investicija za našu općinu. Dobićemo veliki tržni centar koji Jajce do sada nije imalo. Prvo i najvažnije, izgradnjom ovog centra otvoriće se prostor za nova zapošljavanja i to ne samo u oblasti trgovine. Biće to moderan tržni centar sa različitim sadržajima neophodan gradu Jajcu, a i okoliš će dobiti novi, ljepši izgled – navodi načelnik Općine Jajce Edin Hozan.
Tržni centar Bingo sa suterenom, prizemljem i jednom etažom, prostiraće se na ukupno 12.000 m2, a imaće podzemnu garažu kapaciteta 115 mjesta, trgovinske radnje, hipermarket, moderni restoran sa igraonicom, te druge prateće sadržaje. U okviru ovog prodajnog objekta biće zaposleno 80 radnika.
Općina Jajce planira da u nesporednoj blizini centra uskoro počne gradnju gradske tržnice zatvorenog tipa sa otvorenim pijačnim prostorom. Projekat je finansijski zahtjevan i procjenjuje se da će u taj kompleks zajedno sa javnom garažom, koju će takođe Općina finansirati, biti uloženo 4 mil KM.

– To će finansirati Općina Jajce, a sve ostalo će biti privatna investicija – kaže Hozan.
Površina Gradske tržnice sa pijacom biće oko 4.500 metara kvadratnih, dok je kapacitet planirane javne garaže 75 mjesta. Javna garaža je previđena u suterenskom dijelu tržnice i pijačnog platoa koji su međusobno povezani.
– Na ostatku pijačnog platoa organizovani su pristupi za pješake, prostor za okupljanje i cirkulaciju pješaka i prostor za ljetne bašte – dodaje Hozin.
U okviru Urbanističkog projekta “Trgovački centar – Željeznička stanica” predviđena je i izgradnja tri stambene zgrade. Uskoro bi trebalo da počne izgradnja jednog od tih objekata, jer su stvoreni uslovi za prodaju zemljišta privatnom investitoru.
– Projekat podrazumijeva površinu od oko 25 duluma (25.000 m2 ) i nalazi se u neposrednoj blizini hotela Turist ’98, na lokaciji postojiće pijace, udaljeno od centra grada 500 metara, na starom putu prema Plivskim jezerima i svojim izgledom obogatiće i ovaj prostor – kaže načelnik Općine Jajce.
Kompleks se sastoji od tri stambena objekta maksimalne spratnosti suteren, prizemlje, dvije etaže i mansarda.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.