Connect with us

Jajce

Jajce i službeno partner Banjaluke za Evropsku prestonicu kulture

Avatar

Published

on

Grad Jajce i službeno je podržao kandidaturu Banjaluke za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine, te potvrdio da će kao grad – partner, učestvovati u najambicioznijem projektu iz oblasti kulture, ikad pokrenutog u Banjaluci. Sličnu odluku ranije je donio grad Bihać, koji će, takođe učestvovati u ovom projektu, kao grad – partner.

Poslije ranijih najava, Opštinsko vijeće Jajce je donijelo i formalnu odluku o tome da će, kao partner, učestvovati u banjalučkoj kandidaturi.

O ovome su članove Tima za kandidaturu Banjaluke za Evropsku prestonicu kulture, na jučerašnjem sastanku, informisali predstavnici kulturne scene Jajca.

Tokom tog sastanka, kojem su prisustvovali i predstavnici Grada Bihaća, bilo je riječi o finaliziranju umjetničkog programa sa kojim ova tri grada izlaze pred Panel Evropske Komisije 24. septembra ove godine.

Na sastanku je dogovoreno pet velikih i niz projekata srednjeg i malog obima, kao i saradnja na institucionalnom nivou, ali i povezivanje nezavisnih scena ovih gradova.

Rok za predaju aplikacione knjige je 24. avgust, a grad koji će ponijeti titulu 2024. zajedno sa gradom iz Estonije, odnosno Austrije, biće poznat krajem septembra kada će se birati između Banjaluke i Mostara iz Bosne i Hercegovine i Bodoa iz Norveške.

 

(NN)Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement