Connect with us

Jajce

Jajce: Konferencija za novinare u povodu Kazališnih igara BiH |

Avatar

Published

on


Jajce: Konferencija za novinare u povodu Kazališnih igara BiH


U povodu Pozorišnih/kazališnih igara BiH, u utorak, 23. maja/svibnja, u zgradi Doma kulture u Jajcu održat će se konferencija za novinare u 13 sati.
Na ovogodišnje igre prijavljeno je 19 predstava iz 11 pozorišnih kuća iz cijele BiH, od kojih će sedam najboljih, prema izboru selektora igara bit će odigrane pred jajačkom publikom. Selektor ovogodišnjih Pozorišnih/kazališnih igara bit će dramski pisac, dramaturg, teatrolog Almir Bašović.
Pozorišne/kazališne igre BiH održavaju se 36 godina i najstariji su teatarski festival u našoj zemlji. Igre su uživale veliki ugled u bivšoj državi, te postale jedan od najznačajnijih teatarskih festivala na ovim prostorima.
Podsjećamo, predstava “Naš razred“, Kamernog tetatra 55, a u režiji Dine Mustafića, proglašena je najboljom predstavom na prošlogodišnjim igrama, dok je glumicama Tatjani Šojić i Gordani Boban pripale glumačke nagrade. Čuvanje „ključeve grada“ u toku trajanja igara bilo je povjereno glumici Faketi Salihbegović-Avdagić.

Organizator igara je Dom kulture Jajce, a predviđen je i prateći program tokom osam dana koliko će festival trajati.
Pozorišne/kazališne igre Bosne i Hercegovine počinju 1.jula/srpnja, a dodjele priznanja i nagrada, te zatvaranje igara planirano je za 9. juli/srpanj.
 
 
(Jajce Online)
 

Comments comments
Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement